onsdag den 6. september 2017

Mrs. Bridge af Evan S. Connell

                                                               (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 
                                                                     
*reklame*

Titel: Mrs. Bridge
Forfatter: Evan S. Connell
Forlag: OLGA
Udgivet: 2017
Eksemplar fra: Forlaget
Genre: Roman
Serie: -
Bedømmelse: ★★★★

Mrs. Bridge har det hele, mand, børn og penge. Der mangler ikke noget, eller jo måske lige, at kunne få tiden til, at gå. For i husholdningen er der selvfølgelige ansatte til, at klare alt det, der nu en gang skal laves. 

Mr. Bridge arbejder som sagfører og er ikke meget hjemme, da han tit har lange arbejdstider på kontoret. Og i takt med, at børnene vokser op bliver der mindre og mindre for Mrs. Bridge, at give sig til.

For Mrs. Bridge betyder facade alt og hun gør hvad hun kan få at opretholde hende og familiens. Da en af børnene ikke er lykkelig i sin ægteskab, må datteren bare mande sig op og blive i det, for hvad vil omgivelserne ikke tænke. Det samme var det da selv samme datter legende med en sort pige, som barn, det kunne anses så længere de var børn og det ikke udviklende sig. 

"Mrs. Bridge" er i sit hjemland USA en klassiker, den udkom første gang i 1959 (foregår i 30'erne og 40'erne), men selvom det er en klassiker, er det letlæseligt og sproget passer mere til i dag end til den gang, den oprindeligt er skrevet. Den er på en måde det op i 117 små historier om Mrs. Bridge og hendes familie. 

Det er en rigtigt hyggelig og skøn roman, som giver dig et indblik i livet i USA i den tidsperiode den foregår. Og jeg vil anbefale bogen til alle, som er nysgerrig på den tidsperiode men også på hvordan er det er det fine borgerskab. Ingen kommentarer:

Send en kommentar