fredag den 11. august 2017

Talent for mord af Andrew Wilson

                                              (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset)
                                                               
*Reklame*

Titel: Talent for mord
Forfatter: Andrew Wilson 
Forlag: Gad
Udgivet: 2017
Eksemplar fra: Forlaget
Genre: Krimi
Serie: -
Bedømmelse: ★★★★

Hun lever af at skrive om mord, nu må hun selv begå et!

I 1929 forsvinder forfatteren Agatha Christie fra sit hjem i godt 10 dage, men hvad skete der egentlig. Der er ingen, som ved det med sikkerhed, men Andrew Wilson kommer med godt bud på det i denne krimi.

Agatha's mand har bedt om skilsmisse, han har fundet en anden og vil nu leve sammen med hende. Agatha ved ikke helt hvad der skal ske med hende og deres datter, men regner med, at hun finder ud af det. 

En dag bliver Agatha "reddet" på en togstation, hvor hun eftersigende er ved, at falde ud på skinnerne. Manden som redder hende er læge, men en læge med en bagtanke. Han vil nemlig have Agatha til, at begå et mord for ham. Da Agatha siger, at det er hun ikke interessere i, begynder han, at true hendes familie. Så Agatha ser sig nødsaget til, at følge læges ordre. Derfor må hun også forsvinde for, at kunne hjælpe manden.

Agatha skal myrde lægens kone, hun vil nemlig gerne skilles, og det vil han ikke. Lægen har læst Agatha's bøger og mener, at hun er den perfekte til, at udtænke og gennemføre mordet. Og som sagt har Agatha ikke noget valg, da lægen truer med, at gøre Agatha's datter ondt. 

Dette er jo alt sammen lige til, men historien tager en uventet drejning, som jeg ikke skal afslører her. Men jeg havde bestemt ikke regnet med, at det gik som det nu en gang kom til, at gå. Læs bogen hvis du er bare den mindste nysgerrig på hvad, der sker.

Jeg synes, at forfatteren til denne bog, klarer meget godt, at lade så stor en personlighed og berømthed bærer hovedrollen i fortællingen. Og det hænger fint sammen med den tid, som den beskriver, nemlig 1920' erne. Du får et indblik i hvordan det var, at leve i den tid og hvor lidt, der skulle til før skandalerne rullede.

Agatha Christie stod aldrig selv frem og fortalte hvad eller hvor hun befandt sig i de dage hun var forsvundet. Og i hendes biografi kommer hun slet ikke ind på episoden, der er den helt slettet fra hendes hukommelse. Men der er ingen tvivl om, at der er mange gennem årene, som har gjort sig tanker om, hvad der on skete. Og Andrew Wilson er med "Talent for mord" kommer med sit bud på det og har skrevet en rigtig god krimi om hvad han forestiller sig. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar