torsdag den 24. august 2017

Øm af Michael Robak

                                                 (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset)
                                                                     
*Reklame*

Titel: Øm
Forfatter: Michael Robak
Forlag: Politiken
Udgivet: 2017
Eksemplar fra: Forlaget
Genre: Roman
Serie: -
Bedømmelse: ★★★★★★ 

"Øm" af Michael Robak blæste mig fuldstændigt omkuld, jeg havde ikke de store forventninger til den, men synes det lød til, at være en okay bog. Men jeg må sige, at jeg blev virkelig overrasket over hvor meget indtryk den kom til at give mig og hvor vanvittig god fortælling det er. 

"Øm" handler om "Kærlighed, karriere og håb". Vi møder David, som er meget tæt på de halvtreds og egentlig er alene i verden. Jo jo han har da sit arbejde og sine kollegaer, men derudover er der ikke meget indhold i hans liv. David savner fortiden, savner sin ekskone og sin søn, som er tæt på, at være voksne. Den gang David var gift og boede sammen med sin kone og søn, synes verden, at være noget lettere. Nu er livet ikke særlig rart og David kører hårdt på på sit arbejde.

En dag falder David om midt i møde og må en tur på hospitalet, et ildebefindende siger lægerne forårsaget af stress. David bliver nu tvunget til, at holde orlov fra sit job og lejer et sommerhus i Nordsjælland, for, at komme til hægterne. Dog mener han selv, at han hurtigt er på toppen igen og tilbage for fuld skrue. Men sådan kommer det ikke helt til gå. David må nu til, at lære, at slappe afof nyde tilværelsen og nuet. Men hvordan gør man lige det, når man hænger fast i fortiden. David får hjælp fra en uventet kant, nemlig sin kriminelle lillebror og en omskolet kørelærer, der ikke lader David i fred. 

Michael Robak har skrevet en bog med en fortælling, som er meget oppe i tiden og passer til det stressede karriereliv mange hunger efter. Han har skrevet en bog, om en mand, der ender med, at få stress, en af de mest udprægede folkesygedomme i Danmark p.t. - og Michael har fat i den lange ende. Han beskriver sin hovedperson, så levede og godt, at jeg som læser, ikke på noget tidspunkt var i tvivl om, hvordan en mand oplever en krise midt i livet, når alt ser mest sort ud. 

                                                            (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset)    Ingen kommentarer:

Send en kommentar