onsdag den 19. juli 2017

Ildbarnet af S.K. Tremayne

                                                   (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset)
                                                           
*Reklame*

Titel: Ildbarnet
Forfatter: S.K. Tremayne
Forlag: Gads
Udgivet: 2017
Eksemplar fra: Forlaget
Genre: Psykologisk thriller
Serie: -
Bedømmelse: ★★★★★


"Mens Rachels drøm om det perfekte liv langsomt forsvinder, lægger vintermørket sig over Charhallow House og med det angsten og bekymringen. For tænk hvis Jamies seneste forudsigelse holder stik: "Du dør, før det bliver jul.”

Rachel har kun været gift med David i ganske få måneder, da hun flytter ind på hans gods, hvor hendes svigermor og hendes bonussøn allerede bor.  Det var også her Davids afdøde kone boede, inden hun døde ved en frygtlig ulykke i en af minerne, som ligger tæt på godset og som er dem, der i mange år brødfødte familien. 

Rachel og Jamie kom godt ud af det med hinanden mens hun boede i London, og hun forstiller sig, at dette foresætter når hun flytter til Charhallow. Men Jamie er som forandret, og trækker sig ind i sig selv og væk fra Rachel. Hun forstår intet og søger hjælp hos både sin mand og svigermor. Men svigermoren er mere eller mindre dement og David nægter, at tale med hende om Jamie, og ligger den hen på, at de lige skal finde hinanden. 

David er ikke så meget hjemme, da han arbejder i London og er væk hele ugen, så Rachel er meget alene og må klare alt selv. Hun prøver, at komme ind på livet af Jamie, men han virker underlig, og ser ting, som ikke er der og taler med folk, som heller ikke er der. Og han kommer med underlige forudsigelser, som, at Rachel dør før det bliver jul. 

En aften da Rachel konfrontere David, går det helt galt for ham, og Rachel må kæmpe for sig selv og sit liv. Hun bliver bange for David og hvad han kan finde på. Er han i virkeligheden skyldig i sin afdøde kones død, og skjuler ham og Jamie noget? Vil de også slå hende ihjel?

David finder ud, af nogen ting omkring sin kone, som han ikke vidste, for han valgte, at gifte sig med hende, efter kort tid, og der kendte han hende ikke rigtigt. Han prøver nu, at bruge hans viden mod hende for, at holde sammen på hans søn og på den hemmelighed, som de begge holder på. 

Da sandheden går op for alle, er det ikke den du som læser tænker det er. S.K. Tremayne har nemlig skrevet endnu en psykologisk thriller med et plot, der er så gennemtænkt fra hans hånd og hjerne, at din hjerne som læser slet ikke kan følge med. "Ildbarnet" var lidt længe om, at komme i gang og den var lidt "tung" i starten, men da der så endelig kom gang i den, tog den fart og blev vanvittig spændende. 

"Ildbarnet" er en thriller, hvor forfatteren mester, at skrive så godt, at læseren her, havde svært ved, at finde frem til hvem, som narrede hvem. Altså hvis der overhovedet var nogle, som gjorde det. Læs bogen og find selv ud af det. (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset)

2 kommentarer: