mandag den 26. juni 2017

Abelone på Bangsbo af Bent Haller

                                                            (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Reklame

Abelone på Bangsbo - Bent Haller - Lindhardt og Ringhof - Udgivet 2017 - Eksemplar fra forlaget
                              ★★★★★★ 

Er du til Jane Austen vil du elske denne roman!

Vi befinder os i 1890' erne i Nordjylland hvor vi møder Abelone. Hun kommer fra en fattig familie og er sendt ud og tjene på Søndergården. Der bryder Abelone sig ikke om, at være, så hun vender hjem til sin familie. Til en fader, som vil gøre alt hvad  der står i hans magt for, at sende hende tilbage til gården. Men Abelone bliver syg og lægen beordrer hende til, at holde sengen. En dag Abelone er ude og gå en tur møder hun Fru Ingeborg fra Bangsbo, som fortæller hende, at hun vil gøre det godt som stuepige på godset. Abelone tager nu sin mor under armen og drager mod Bangsbo for, at søge plads. Hun får den til trods for  manglende erfaring. Men Abelone lærer hurtigt og bliver snart ansvarlig for flere og flere opgaver. 

Bangsbo er et sted hvor der kommer mange gæster og de kommer tit, samt de bliver i lang tid af gangen. Hvis der ikke er overnattende gæster, er der kortspilsaftner to gange om ugen. Der sker ting og sager på Bangsbo og det er sjældent det går stille for sig. Blandt gæsterne på godset er blandt andre Herman Bang, den kendte og meget skrøbelige forfatter. Abelone får et helt særligt forhold til Hr. Bang og bliver hurtigt hans fortrukken stuepige. 

Bent Haller, har skrevet en roman, som er baseret på fortællinger om og af Bent Hallers oldemor. Hans roman er simpelthen så vidunderlig og skøn. Den er skrevet i et sprog, der bare flyder der ud af og det er fortælling hvor du får lyst til, at finde ud af mere. Den var over alt forventning og jeg elsker den. Der er kun de varmeste anbefalinger herfra. 

Det er roman, som er velfortalt og underholdende. Den handler om intriger, dueller på liv og død, selvmord og om tjenestefolk og herreskabet på Bangsbo. 

DEN ER FANTASTISK!!!!!!Ingen kommentarer:

Send en kommentar