søndag den 21. maj 2017

Kujonen af Christian Mørk

                                                                                 (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

*Reklame*
Kujonen - Christian Mørk - Gyldendal - Udgivet 2017 - Eksemplar fra Forlaget
                                                                   ★★★★

En fortælling om den umulige og vilde kærlighed man kan have til hinanden!

Andreas, en dansk forfatter bosat i New York, møder den irske forfatter Nora, til en fest ved en fælles bekendt. Nora invitere Andreas til Irland, op til et forfatterrefugium via en lap papir, hvor hun havde noteret sin mailadresse. I virkeligheden er det for meget sagt, at de møder hinanden, for egentlig var det kun et glimt af hinanden de fik til festen. Men Andreas tager i mod Nora's invitation, for der er noget, som rører sig i ham, og han føler han må lærer den mystisk kvinde, at kende.

Andreas ankommer til Irland efter, at ham og Nora har skrevet sammen. Han har store forventninger til sit ophold og ikke mindst til Nora. Han regner med, at alt går som planlagt og han og Nora ender som et par. Andreas er i hvert fald begyndt, at få følelser for hende, og de er da også gengældt. Dog er Nora mere kompliceret end Andreas vidste. For det første er de nødt til, at holde deres forhold hemmeligt, så de andre deltager ikke finder ud af det, og for det andet bærer Nora på op til flere hemmeligheder.  

Andreas får rodet sig ud en masse misforståelser men til trods for det ender han hos Nora igen og igen. Han er så betaget af hende, at han har svært ved, at sige nej, pakke sine ting og rejse hjem. Det viser sig, at Nora er psykisk syg, og Andreas tror det er hans opgave, at helbrede og redde hende. Men det går langsomt op for ham, at det ikke er sådan det hænger sammen og han begynder, at kigge indad og prøver, at finde frem til om det i virkeligheden er ham, der er en kujon når det kommer til kvinder og forhold.

Christian Mørk er tilbage i stor stil, jeg må indrømme, at jeg løb lidt død i hans forfatterskab på et tidspunkt, men med "Kujonen", har han igen indtaget en plads i mit litterære hjerte. Denne er velskrevet, sproget flyder og fortællingen er finurlig og vidunderlig. Christian Mørk tager hul på et svært emne men beskriver det så levende, at hvis man har bare en lille smule kendskab til psykisk sygdom, nærmere betegnet Bipolar Lidelse, så er man ikke i tvivl om, at han rammer plet i sine beskrivelser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar