søndag den 9. april 2017

En femte årstid af Torkil Damhaug

                                                                   (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

*Reklame*
En femte årstid - Torkil Damhaug - Forlaget Modtryk - Udgivet i 2017 - Eksemplar fra Forlaget -                                                   ★★★★★★

En psykologisk thriller ud over det sædvanlige!


"EN FEMTE ÅRSTID er en psykologisk thriller, hvor vi møder mennesker, der bliver drevet mod noget skæbnesvangert af kræfter, de ikke forstår. Vi møder en far, der vil gøre alt for at finde sin datter, og vi møder nogle af ondskabens ansigter"

Ann lever et forholdsvis stille liv i en lille flække, sammen med sin mor. Hendes far har forladt dem og bor nu sammen med en ny kvinde og Ann's to små brødre. Ann går i skole og hænger ellers ud med sine venner Nicolai og Helene. Samt Victor, som er ny i gruppen og hvor han kommer fra og hvorfor han hænger ud med netop dem, har de svært ved, at forstå. Han er 3 år ældre end dem, kører motorcykel og er nok også lidt vild. Både Ann og Helene er vilde med ham. Han får dem til, at gøre ting de normalt aldrig ville, blandt andet at tage stoffer.

En dag befinder de fire venner sig på en nedlagt fabrik, som Nicolai's familie for øvrigt ejede den gang den var i brug, og de lukker en fra skolen inden i kælderen natten over. De gør da de er trætte af at han altid følger efter dem og er alle vegne. Han er dog ikke på fabrikken for dem men for sin egen skyld, da han har hemmeligheder gemt på fabrikken.
En dag forsvinder Ann og Victor, Nicolai tager flere og flere stoffer og skal på afvænning og Helene lever i frygt for hvad nu hvis den, som muligvis har taget Ann også tager hende.

Tilbage i 1978 omkommer en mand på fabrikken. En ulykke der ligges låg på ret hurtigt, på det tidspunkt. Men har denne ulykke noget med de fire venner, at gøre. Ja, læs selv bogen og find ud af det!

Torkil Damhaug har lige vundet  Rivertonprisen – eller Den Gyldne Revolver – for bedste norske krimi, og det er helt velfortjent. Han har skrevet en psykologisk thriller, der tager dig med ind i et net af mystiske omstændigheder, et net af løgne og et net fuldt med skæbner. En thriller, som er ud over det sædvanlige, en thriller, der med sine 587sider ikke kan være kortere, for så ryger plottet. For der er et plot, og det er et plot, som er så velskrevet, at jeg flere gange sad med hjertet helt oppe i halsen, sad på kanten af sofaen, bed negle og bare bad til, at jeg kom levende igennem den.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar