tirsdag den 11. oktober 2016

Historien om A.J. Fikry's liv af Gabrielle Zevin

                                                                    (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

Historien om A.J. Fikry's liv - Gabrielle Zevin - Lindhardt og Ringhof - 4/5 stjerner - Udgivet den 24 Marts

A.J bor på øen Alice Island og driver den lokale boghandel Island Books, som han købte sammen med sin kone. A.J er blevet enkemand og lever nu et stille og ensomt liv, han er bitter og drikker for meget, desuden er han er ikke særlig venlig mod andre. En dag bliver en lille pige efterladt i boghandelen med en seddel fra hendes mor om at hun ønsker ejeren tager sig af barnet. Natten før har A.J fået stjålet en værdifuld bog. Disse to begivenheder er med til at ændre hans liv for altid. Den lille pige Maya ender A.J med, at adoptere og før eller senere kommer der også en ny kvinde ind i hans liv. Island Books begynder også at blomstre igen og flere at øens fastboende opretter bogklubber for at støtte boghandleren.

"Historien om A.J. Fikry's liv" er en skøn fortælling, der er hyggelig og velskrevet. En historie om hvordan små ting i hverdagen, som du ikke lige havde regnet med eller set komme, kan ændre hele dit liv. En fortælling om at komme videre og ovenpå igen efter du er røget lidt ud af krus.


2 kommentarer:

  1. Jeg kunne også virkelig godt lide den. Den er som du siger en skøn lille fortælling, men det er så ikke en der vil sætte sig i mig i lang tid. Eller ... den er allerede forsvundet lidt igen. Men jeg mindes den med et smil. :-)

    SvarSlet