torsdag den 22. september 2016

De tre profetier af Nancy Bilyeau

                                                                 (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

*Reklame*
De tre profetier - Nancy Bilyeau - Forlaget Punktum - 3/5 stjerner - Udgivet 22 September 2016 - Eksemplar fra forlaget

Anden del i trilogien om Joanna Stafford!

Jeg har desværre ikke læst den første bog i trilogien, som hedder "Den sidste nonne", men umiddelbart er det nemt at følge med i efterfølgeren, dog er der få gange hvor jeg fik fornemmelsen af at jeg var gået glip af noget. "De tre profetier" er velskrevet, godt fortalt og spændende, bedre end jeg faktisk regnede med den ville være. Glæder mig til at læse tredje og sidste del på et tidspunkt, når den en gang udkommer.

I "De tre profetier" befinder vi os i England i 1538, hvor Joanna er bosat i Dartford sammen med Arthur, som hun tager sig af efter hans mor er død. Joanna er tidligere aristokrat men lever nu som nonne. Joanna har tidligere set hvad der gemmer sig bag murene i Kong Henrik VIII's torturkammer, og da Joanna bliver inddraget i en konspiration mod kongen, for at sikre kristendommens fremtid, risikerer hun at blive fængslet igen.
Joanna må forlade England og Arthur for at finde de tre profetier, før, at hun kan forstå hvorfor hun er udvalgt til, at fuldfører planen mod kongen. Det er en lang og sej rejse, som blandt andet føre hende til Nederlandene. Jo længere hun kommer på sin rejse, jo mere indser hun at både kristendommens fremtid og kongens skæbne ligger i hendes hænder. Spørgsmål er så bare hvad hun vil gøre ved det, vil hun følge de tre profetier eller hendes egens plan?

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar