onsdag den 13. januar 2016

Næste stop Rosengädda af Emma Hamberg

                                                                      (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

Næste stop Rosengädda - Emma Hamberg - Forlaget Aronsen - 3/5 stjerner

"Tessans liv er gået i stå. Hun er faret vild i den tåge af fritureos, der konstant hænger i den grillbar, hvor hun arbejder. Siddende i frivillig isolation i sit garderobeskab, beslutter hun sig for at forlade sin dominerende mor og utro kæreste. Men hvor skal hun tage hen?

Brors liv er knapt nok startet endnu, men som kultiveret, frankofil gentleman har man ikke meget tilfælles med nogen, når man kun er tretten år. Hans forældre er ved at glide fra hinanden, og Bror har kun sig selv og sine særheder at give skylden. Men Bror har en plan...

I et skævt lille hus i udkanten af Stockholm bor Jane med en mindre zoologisk have af tilskadekomne dyr. Hun plejer deres sår, så de en dag kan slippes fri,
men Jane selv er bundet af sin fortid; erfaringer der gør hende bedre tilpas blandt dyr end mellem mennesker.


I Næste stop Rosengädda mødes de tre skæbner, og deres flossede livstråde flettes uløseligt sammen. Det er en historie om venskaber, der trodser alder, klasser og køn og om vigtigheden af at give slip på det, du elsker mest, så det kan flyve selv."

Bogen er en blanding af kærlighed, ensomhed, det at være anderleders, og det bare gerne at ville høre til et sted og helst det rigtige sted. Vi møder de tre hovedpersoner, Tessan, der er groet fast i sit liv med kæreste, det samme kedelige job og en ret så irriterede mor. Tessan udvikler angst og en dag beslutter hun sig for at opsøge hjælp. Hun tror hun har ringet til hospitalet, men i virkeligheden får hun fast i en lidt grazy lady, som beder hende om at pakke og komme til Stockholm. Jane, hedder den skøre dame, som viser sig at være ret så klog. Jane lever sammen med alle sine dyr, som hun redder fra døden. Det er et lidt hyggeligt sted hun driver sig der. Der ud over møder vi Bror, en dreng på bare tretten år, men som er en del anderledes end sine klassekammerater. Bror kan lide alt der er fransk og går i noget mærkeligt tøj i forhold til nutidens unge. Bror bor sammen med sine forældre som skændes hele tiden, altså når de tror han ikke høre dem. Bror skal egentlig på ferie til USA med dem, men han har andre planer. Så Bror ender også i Janes hus med alle dyrene.

"Næste stop Rosengädda" er en hyggelig og fornøjelig bog, der hurtigt er læst. Det er en feel-good-roman med en masse på sinde. Det er første bog i en trilogi om livet i den lille by Rosengädda.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar