lørdag den 16. januar 2016

Den anden af Harriet Lane

                                                                    (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

*Reklame*
Den anden - Harriet Lane - Gads Forlag - 4/5 stjerner - Eksemplar fra forlaget

I "Den anden" møder vi de to kvinder Emma og Nina. De har mødtes før, men det er kun den ene, som kan huske det. Og for hende, der ikke kan huske det virker det som et helt tilfældigt møde.

Emma, der gift med Ben og er hjemmegående mor til Christopher og er gravid med barn nummer to, har kaos i sit liv. Nina, som er gift med Charles og har en teenagerdatter fra et tidligere forhold er kunster og har styr på sit liv, så de to kvinder er hvert deres sted i livet.
Vi befinder os i London en sommerdag, da Nina får øje på hende, først er hun usikker på om det er Emma. Men da det viser sig, at det er det, stjæler hun hendes pung, så hun har en mulighed for at komme i kontakt med hende. Efter at hun har fået afleveret pungen, betragter hun Emma på afstand, men lidt efter lidt spirer der et venskab mellem de to. Et venskab som Nina gør alt for skal lykkedes. Men hvad er det Emma ikke kan huske og hvorfor er det så vigtigt for Nina at være tæt på hende.

The Daily Telegraph har udnævnt bogen som "Årets thriller" - og det er tæt på at jeg vil give dem ret - der er to grunde til jeg ikke gør det og det er: Året er lige begyndt :) - og jeg er virkelige skuffet over slutningen på historien. Harriet Lane har en evne til, at holde læseren nysgerrig hele bogen igennem, hun holder dig fanget, og siderne vender nærmeste sig selv for du er nød til hurtigt, at vide hvad det ender med. Men men jeg synes hun er sprunget for let hen over slutningen og den bliver lidt tam - med mindre det er fordi hun skriver på en to'er, for så giver det næsten mening. Men når det med skuffelsen over slutningen er sagt, så er det en utrolig spændende bog med alle de tviste en thriller skal indeholde. Forfatteren skriver eminent, fængslede og vanvittigt godt.

                                                                               (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar