fredag den 13. november 2015

Moders mælk og Til sidst af Edward St. Aubyn

                                                                       (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

*reklame*
Moders mælk og Til sidst - Edward St. Aubyn - Gads Forlag - 3/5 stjerner - eksemplar fra forlag

Når man har læst de først tre bøger om Patrick Melrose, er man også nød til at læse i de sidste to, i hvert fald i min optik. Men jeg havde det lidt som med de første tre sådan lidt "nå-artigt" og blev lettere forvirret til tider. Men ligesom med de første er de sidste to velskrevet og velfortalt. Så seæv om jeg blev forvirret, er det altså nogen gode bøger.

I "Moders mælk" er Patrick blevet far til to drenge, som han har sammen med Mary. Dog drikker han stadig en smule for meget og er Mary utro. Patrick mor lever stadig og det virker som om hun trækker det i langdrag. Hun har skrevet sit testamente om og vil nu forære alt til en sekt, hvilket Patrick gør alt for at forhindre.

I "Til sidst" er Patrick mor død og bogen starter ved hendes begravelse. Patrick drikker stadig meget og tager en hules masse piller.

For mig, at se virker det som om, at Patrick slet ikke har udviklet sig i de fem bøger, han er bare en egoistisk idiot hele vejen igennem. Selv efter at han har fået sine børn forandrer han sig ikke og det er hele tiden ham som kommer i første række.
2 kommentarer: