søndag den 8. november 2015

Kvinden i toget af Paula Hawkins

                                                             (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

Kvinden i toget - Paula Hawkins - 2/5 stjerner - Gyldendal 

"Hver morgen tager Rachel toget ind til London sammen med alle de andre pendlere. Hver dag holder toget stille foran et bestemt hus, og Rachel betragter det smukke unge par, som bor her. Hun fantaserer om, hvad de hedder, og forestiller sig, at deres liv er helt perfekt.


Men en dag ser hun noget dybt chokerende fra togvinduet – og kort tid efter forsvinder kvinden fra huset. Rachel kontakter politiet og begynder at blande sig i efterforskningen. Men Rachel er ikke noget pålideligt vidne. Faktisk kan hun ikke engang stole på sig selv." 

Jeg sidder tilbage med en følelse af, at jeg ikke rigtig har forstået denne bog, mere med tanke på, at den er blevet anmeldt vildt godt alle steder og er blevet kåret som bedste sælgende debut nogensinde. Jeg forstår det ikke, derfor tror jeg bestemt at jeg har missede noget i bogen. Jeg er mere forvirrende end jeg er glad. 
Jeg har været længe om at læse den færdig, da jeg slet ikke magtede det, men ville jo alligevel gerne have slutningen med. Men synes egentlig lidt jeg har spildt min tid!

Vi møder tre forskellige kvinder i bogen, Rachel, Megan og Anna, deres historie og skæbne binder dem sammen på det mest utænkelige måde, de ved det bare ikke selv.  Rachel er blevet forladt af sin mand til fordel for Anna. Rachel er alkoholiker og længes efter Tom, men Tom vil ikke have hende og Anna vil helst være fri for hende. Megan er den kvinde som Rachel ser gennem togvinduet og derfor også hende der forsvinder. Men hvorfor og hvad ved Rachel egentlig om det hele når det kommer til stykket.

7 kommentarer:

 1. Mine øjne har længe kigget efter denne roman - er dog ked af, at du ikke fik det ønskede ud af den. Jeg har det lidt på samme måde med "Fifty Shades of Grey"! Jeg har meget svært ved, at sætte mig ind i, hvorfor denne erotiske serier er blevet en mega bestseller, men måske er det fordi at serien ikke lægger fingrene i mellem med noget som helst samtidig med, at den er lagret med masser af sex - muligvis.
  Ønsker dig en god søndag:0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har slet ikke læst "Fifty....." - jeg er ikke helt til den genre :)
   Men ja det er trælst når man bliver skuffet over en bog, som man har høje forventninger til.

   Slet
  2. Ja, meget! Især når den også har fået tårnhøje anmeldelser, Jeg har længe været kritisk stemt for Fifty - men for at være kritisk på den rigtige måde, er man jo nødtil at læse først. Vil da også læse to'eren, men mest fordi, at jeg læser den sammen med en sød studie veninde, hvor vi får mange sjove grin:0)

   Slet
 2. Jeg er nemlig fuldstændig enig, derfor jeg lige holdt øje med hvornår du blev færdig... Min opfattelse er også at jeg sagtens selv kunne have skrevet den... Hmm.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har faktisk snakket med en del som har det lige sådan da :)

   Slet
 3. Bøger taler jo forskelligt til os - jeg er ret vild med den her omend jeg synes slutningen er lidt for fantasifuld. Det jeg nok synes er mest interresant er personen Rachel. Jeg synes beskrivelsen af hende er spændende mens jeg finder det unødvendigt at medtage Anna's vinkel. For mig kunne det godt bare have været Rachel og Megan der var fortællere.
  Men jeg synes konceptet er ret underholdende lidt ligesom i Kvinden der forsvandt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja og heldigvis for det da :)
   Jeg har endnu ikke læst Kvinden der forsvandt.

   Slet