mandag den 23. marts 2015

Stalker af Lars Kepler

                                                                 (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

Lars Kepler - Stakler - Gyldendal - 4/5

Lars Kepler har gjort det igen. Der er uhygge og spænding fra start til slut.
Den nye kommissær Margot Silverman, der har overtaget efter Jonna Linna, får sin sag for da endnu et videoklip lagt på hjemmesiden YouTube bliver sendt til Rigskrim. De har tidligere modtaget et videoklip, som de ikke tog alvorligt, det gjorde de først da kvinden blev fundet brutalt myrdet. Det nye klip viser en kvinde i færd med at iføre sig strømpebukser. Nu ved Rigskrim og Margot Silverman at det er et spørgsmål om minutter før at denne kvinde også er død. Så de får travlt med, at prøve, at identificeret kvinden. Men ak nej, det nåede de ikke. Kvindens mand kommer hjem og finder hende myrdet og går i chok. Efterfølgende kan han ikke huske noget og Rigskrim må have hjælp fra psykolog Erik Maria Bak - (fra Hypnotisøren). Han opdager dog noget under hypnosen af manden, som han vælger at holde hemmeligt for Margot Silverman og resten af Rigskrim. For det kan ødelægge hans karriere hvis det kommer frem.
Jonna Linna er blevet erklæret død, men hans tidligere kollega Saga Bauer nægter at tro på det, og ved tror og håber på, at den dag hun kan bevise, at Jonna største fjende Jurek Walter (fra Sandmanden) er død, vil han komme tilbage. Og dette sker da også. Og med Jonna Linna tilbage i Stockholm - dog ikke som en officiel del af holdet sker der ting og sager i sagen. For der kommer flere videoer og Erik Maria Bak bliver hoved mistænkt da alle beviser peger i retning af ham.
Jeg er og bliver kæmpe fan af Lars Kepler -  pseudonym for ægteparret Alexander og Alexandra Coelho Ahndoril - De forstår simpelthen at skrive bøger,der fænger, bøger, der spændende og bøger hvor plottet holder hele vejen igennem. Og gang på gang overrasker de i enden, så du - jeg - sidder tilbage og tænker øv øv endnu en gang gættede jeg forkert på hvem, som var morderen.
Denne anmeldelse ligger også på Bogrummet.dk hvor jeg skriver som Saspigen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar