søndag den 19. oktober 2014

Hundredefodsrejsen - Rystet spejl - Projekt Rosie - læst til Readathon

                                                            (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

* Hundredefodsrejsen - Richard C. Morais -  NB Books- 260 sider - 4/5 stjerner

Feel-good roman om mad og kærlighed.

Den indiske dreng Hassan og hans familie tvinges væk fra den kendte hverdag og det kendte miljø i Mumbai. Deres rejse er ikke kun en fysisk rejse, der fører os med til London, Lumiére og Paris, men også det er også en kulinarisk rejse, især for kokketalentet Hassan.

I Lumiere åbner Hassan far en indiske restaurant som damen på den anden side af gaden prøver at ødelægge. Madame Mallory som hun hedder ender dog med at tage Hassan under sine vinger og han ender i Paris med sin egen succesrige restaurant.

En skøn og dejlig historie om livets små finurligheder.


* Rystet spejl - Søren Ulrik Thomsen - Gyldendal - 55 sider - 1/5 stjerner

43 digte uden titler - 43 for mig kedelige digte, som ikke sagde mig noget.


* Projekt Rosie - Graeme Simsion - Lindhardt og Ringhof - 376 sider - 5/5 stjerner

Ypperskøn bog om projekt kone - projekt far og projekt Rosie.

Don Tillman er professor i genetik og så er han udpræget ordensmenneske, alt er skemalagt ned til mindste detalje. Han er single og vil gerne finde en kone, så projekt kone bliver søsat med et spørgeskema på ikke mindre end 16 sider.
Rosie er bartender og ph.d studerende og er alt det Don ikke er. En dag dukker Rosie op i Dons liv og han tror at hans ven Gene har sendt hende som led i projekt kone. Men Rosie er kommet for at få Dons hjælpe til at finde hendes biologiske far. Snart går projekt far i gang - som går over i at blive projekt Rosie.

En gennemført bog og fortælling, jeg har simpelthen grint fra side et af og siderne vendte bare sig selv. Den er så gennemført, at hvis du er visuel har du nærmeste lavet en film inden i dit hoved før du har læst sidste side.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar