lørdag den 13. september 2014

Familien Bruchfontaine af Keld Conradsen

                                                                    (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

*Reklame*
Familien Bruchfontaine af Keld Conradsen - forlaget Modtryk - 344 sider - anmeldereksemplar 

Jeg er meget positiv over denne fine historie om arv, familie, mod, håb, længsel og frigivelse fra det du er født ind i. Jeg blev fangede fra første sætning og ville bare så gerne finde ud af hvad der sker med denne familie, som jeg hurtigt fik et tilhørsforhold til. Jeg er vild med de bøger hvor jeg straks får billeder i hovedet - og det formår Keld Conradsen at gøre med denne bog.

Otto Bruchfontaine, den første af alle Bruchfortainene, ankommer i 1920 til Egnssund, slår sig ned, gifter sig, får børn og køber sit første teglværk, som skal blive startet på et større net af virksomheder. Vi følger de næste generationer af Bruchfontainer, hvordan det går dem, bliver de i virksomheden som deres skæbne siger de skal eller formår de at bryde ud af den. Historien begynder som sagt i 1920 og slutter først i 1970'erne. Vi kommer gennem krig, kærlighed, ungdomsoprør og meget andet.

Jeg blev noget forarget hen i mod slutningen, for det som Valdemar, Ottos barnebarn, opdager havde jeg slet ikke regnet ud mens jeg læste bogen. Men må indrømme herefter hvor jeg har reflekteret over bogen, at så ligger det lige til højrebenet at det hænger sådan sammen.

Jeg kan kun anbefale denne bog til jer derude ;)

2 kommentarer:

 1. Endnu en bog til den uendelig ønskeliste :)

  Har aldrig hørt om bogen, men det er jo det der er så fedt ved bogblogs, at man tit bliver præsenteret for spændende bøger, man ellers aldrig ville stifte bekendtskab med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er sjovt som ens ønskeliste bare bliver længere og længere :)
   Den udkom her den 5/9 så den er helt ny :)

   Slet