fredag den 11. juli 2014

"Hvis du ku' se mig nu" af Cecelia Ahern

Hvis du ku' se mig nu
Cecelia Ahern
Forlaget Bazar
358 sider

                                                                         (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

Mit første møde og mit første bekendtskab med denne forfatter har været hyggeligt og skønherligt. Chick-lit når det er bedst! 

                                                                   (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

En dag dukker der en fremmed op hos Elizabeth og hendes 6 -årige nevø Luke. I starten er det dog kun Luke som kan se ham. Ivan hedder han, han er usynlig, en usynlig ven eller en fantasiven, som nogen voksen kalder ham. Ivan kan egentlig kun ses af de børn han arbejder hos, men Elizabeth kan efter et stykke tid også se ham. Det begynder med at hun kun kan mærke hans tilværelse.

Elizabeth er kvinde med et kontrol og beskytterbehov, især over for hendes lillesøster, som viser sig slet ikke at have styr på sit liv. Søsteren har efterladt Luke ved Elizabeth, så hun kan tage ud og morer sig. Pigernes mor forlod dem for evigt da Elizabeth var 12 og søsteren ca. et halvt år. Pigernes far er en sær mand, der aldrig har vist kærlighed over for børnene. Alt dette gør, at Elizabeth har svært ved, at slippe sig løs og vise kærlighed til andre.  Men hvad sker der mon i hendes liv når Ivan dukker op?

                                                                                (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

For mig har det været en god læseoplevelse af skifte bekendtskab med Cecelia Ahern. Bogen er skrevet i et letlæseligt sprog og siderne vender nærmeste sig selv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar