lørdag den 30. november 2019

Otte måneder af Magnus Montelius

(Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

*Reklame*
Eksemplar fra Modtryk
Spændingsroman
Udgivet 2019
★★★★

I "Otte måneder" møder vi Nina Wedén, der er journalist og, som har gjort årets scoop, da hun har afsløret den svenske udenrigsminister som sexkøber. Udenrigsministeren må gå af og den uerfarne men karismatiske Jacob Weiss udnævnes som ny minister. Og til alles overraskelse og ikke mindst hendes egen bliver Nina headhuntet som Weiss' pressesekretær. 

Nina gør et godt og stort stykke arbejde og får hurtigt spinnede den ene gode historie sammen efter den anden omkring Weiss. Weiss er dog omgærdet af rygter og af tvivlsomme medarbejder og da en højtstående embedsmand findes hængt indser Nina at noget er helt galt. Og alt peger mon hendes hemmelige kilde. Men hvad er sandt og hvad er ukorrekte oplysninger? 

"Otte måneder" er en spændingsroman, der beskæftiger sig med magt og politik. Og om hvor langt vi mennesker er villig til, at gå for, at opnå magten. 

Romanen er skruet godt sammen og er svær at gennemskue. Handlingen tager flere gange et twist når du tro, at du har regnet plottet ud. Magnus Montelius skriver godt og overrasker gang på gang men alligevel blev jeg aldrig helt fanget, som jeg ellers godt kan blive ret hurtigt når jeg læser spændingsromaner. Men ingen tvivl om, at historien gør det den skal for om ikke andet blev jeg fanget nok til, at læse bogen færdig. 

Er du til politiske bøger om magt og hvad magten kan føre med sig, ja så er "Otte måneder" bestemt en bog for dig. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar