søndag den 24. november 2019

Amerikaneren af Christian Mørk

(Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

*Reklame*
Eksemplar fra Peoples Press
Roman
Udgivet 2019
★★★★

En historisk roman om den farfar Christian aldrig lærte at kende.

I 1935 bliver Max Mørk fordrevet fra Danmark og rejser til USA og bosætter sig i New York. Max er nød til, at opfinde sig selv på ny og han ofre en del mennesker for, at nå det han selv vil. Max er noget af en egoist. 

Max møder en ny kvinde og får et barn med hende, og hans familie hjemme i Danmark, som han lovede han ville hente til USA senere, lader han blive i Danmark mens han får et liv i New York. 

Max's jødiske plejefamilie bliver ramt af en tragedie og Max er tvunget til, at vælge side og det giver ham tanker om hvad hans udvandring til USA har kostet ham, ikke mindst tabet af sin søn Erik. 

Christian Mørk har skrevet en historisk roman og et kærlighedsbrev til den farfar han aldrig mødte. Det er en roman bygget over den historie, som Christian har fået fortalt om sin farfar. Selv er Christian bosat i New York, ikke langt fra hvor Max slog sig ned, og med sin egen udvandring til landet blev han nysgerrig på Max's historie. 

"Amerikaneren" er skrevet og fortalt i vanlig Christian Mørk stil. Romanen er fangende, skøn og vidunderlig. Den er godt skrevet og der er styr på den historisk horisont. "Amerikaneren" er en af de fortællinger du både bliver klogere og grebet af. En af de romaner hvor du får lyst til, at vide mere om Max. 

Jeg anbefaler bogen til jer, der gerne vil læse fiktion baseret på virkeligheden. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar