mandag den 25. februar 2019

Det var mig der slog Tom Jones ihjel af Jan Frejlev

(Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

*Reklame*
Eksemplar fra Sleeping Beauty 
Udkommet 2019
Noveller/Fortællinger
★★★★/6 

Den svære kunst ved, at læse noveller er at, skille dem fra hinanden og at, der altid vil være nogen, som siger en mere end andre. Og med "Det var mig der slog Tom Jones ihjel" er det ingen undtagelse. 

Jan Frejlev har skrevet fjorten fortællinger, der er skønne på hver sin måde, det er noveller om livet på nogen af øerne i Danmark - Bornholm, Sjælland og Amager. Der er historier som står for sig selv, men der er også gensyn med nogle af personerne i de andre noveller end den der handler om vedkommende. 

Det er en fin lille samling af fortællinger om livet på godt og ondt. Den er skrevet på en velskrevet og poetisk måde, der gør, at du flyver gennem siderne og nyder, at læse den. 

Der var især en fortælling, som gjorde et stort indtryk på mig, den hedder "Opsplitning"  og handler om, at blive forladt og om hvor svært det kan være, at rejse sig op igen. Og det er da noget vi alle kan relatere til. Mon ikke mange af os har prøvet at blive forladt, hvor vidt det er en kæreste, en veninde, en forældre eller andet er ikke så vigtigt, det vigtigste er den følelse vi sidder tilbage med. 

Jeg anbefaler bogen til jer, der godt kan lide, at læse noveller, især noveller, der gør et indtryk  på dig og efterlader dig med tanker efter endt læsning. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar