torsdag den 19. april 2018

Eksodus af Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm

                                                        (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Eksemplar fra Politikens Forlag -  Udgivet 2018 - Spændingsroman - Serie: Malene&Mathias #3 - ★★★★★/6


"Der er valgkamp i Danmark. Malene Jørgensen har stiftet sit eget parti, Bæredygtig fremtid, og hun og hendes partigruppe arbejder målrettet for at komme i Folketinget.
En tidlig morgen i Valby udløses en bombe, da en fremtrædende politiker tager sin cykel for at cykle på arbejde. Herefter eksploderer der cykler i alle dele af København i løbet af dagen, og der udbryder panik i hele byen. Regeringen aktiverer det nationale terrorberedskab med politi, forsvar og hjemmeværn, som går i gang med at fjerne de 600.000 cykler, som befinder sig på gaderne i København.
Mistanken om terror retter sig hurtigt mod muslimske ekstremister og skaber voldsomme reaktioner med knuste butiksruder, angreb på moskeer og personoverfald. Samtidig hamstrer skræmte borgere fødevarer og barrikaderer sig i deres hjem. Malene indkaldes sammen med de andre partiledere til krisemøde i Statsministeriet. Spørgsmålet er, om valgkampen skal aflyses, og der skal indføres undtagelsestilstand i Danmark, indtil man har fanget terroristerne. Dagen efter eksploderer der nye bomber. Denne gang er det ikke cykler, der eksploderer …"


Malene og Mathias er gift, men efter, at Mathias har været ude for en ulykke og ikke længere er den samme som før, har de svært ved, at finde hinanden. Ud over det har Malene ikke så meget tid til, at være hjemme, hun er midt i en valgkamp sammen med sit nystiftet parti Bæredygtig fremtid. Planen er at komme i folketinget, og det skal der arbejdes hårdt for. 

En morgen dør en partileder da hendes cykel sprænger i luften da hun gør klar til, at køre på arbejde. I løbet af dagen sker der flere eksplosioner i København med cykler, der springes i luften. Malene kan ikke andet end at se på og sikre sig, at Mathias, hendes børn, eksmand og hendes kollegaer  er i sikkerhed. Hele København bliver evakueret  og folk bliver bedt om at holde sig indendørs. Hvad er det der sker og hvem står bag?

Dagen efter sker der nye eksplosioner, denne gang er det ikke cykler der udløser bomberne.....og hele Danmark står nu for skud og går i undtagelsestilstand. Nu er det store spørgsmål kan valgkampen foresætte og kan Malene og hendes partifæller gøre noget for at hjælpe med opklaringen? Malenes partifæller er sammensat af en gruppe udover det sædvanlige så måske de kan stå sammen om, at løse problematikken. Og hvis de kan når de så i tide? 

Hold nu op, en vild fortælling fuldt med et persongalleri, der sparker r..! Forfatterparret skriver blændende, velskrevet, flydende og levende. Der er spænding fra start til slut fuldt med vigtige budskaber og sigende emner, der er skræmmende tæt på virkeligheden. Det kan godt være, at parret har skrevet en spændingsroman, men jeg bliver nød til, at påpege, at udover spænding er den helt klart også samfundsrelateret. Og det passer bare som fod i hose i denne virkelige interessante og yderste fantastiske roman.

Jeg vil anbefale bogen til ALLE, som er til spænding med et twist af samfundsrelateret stof, som giver en noget, at tænke over, for det gør "Eksodus" så bestemt!                                                             (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar