lørdag den 31. marts 2018

Sommerfuglen og stormen af Walter Lucius

                                                                    (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Eksemplar fra People's Press - Udgivet 2018 - Krimi - Serie: Farah Hafez - ★★★★★★/6

"I Amsterdamse Bos, Amsterdams storbyskov, er augustnattens mørke for længst faldet på. Imellem træerne løber en afghansk dreng på flugt. 

Et sæt forlygter lyser op i mørket, inden bilen rammer ham, og dagen efter bliver drengen fundet på en smal skovvej og fragtet til det nærmeste hospital. Her lægger journalisten Farah Hafez tilfældigt mærke til ham, da hun hører ham mumle halvt bevidstløst på dari. Farahs eget modersmål."Mød vores nye hovedperson Farah, der er en hollandsk journalist og kampsportsudøver. En aften slog hun sin modstander ud og sender hende på hospitalet, hun tager en tur på hospitalet for, at undskyld for kampen. Men da sammentidligt med, at hun ankommer kommer der en lille dreng ind på modtagelsen, som er blevet kørt ned i en skov. Drengen er klædt ud som en pige, og Farah er ikke i tvivl om hvad det handler om. Hun begynder, at eftersøge svar på hvad der er sket ham og hun lover ham, at hun aldrig vil forlade ham. Herefter tager sagen fart og den er ikke så lige til som Farah først antager. Sagen er meget dybere end en lille drengs møde med en flugtbilist.

Walter Lucius har skrevet en krimi, der er gennemført og sat sammen til en genistreg. Du er på ingen måde i tvivl om, at forfatteren har gjort et kæmpestykke arbejde i forhold til, at researche til denne krimi, der er styr på sproget, kulturen og historien i de forskellige områder som fortællingen berører. Den er velskrevet, spændende og ligger op til en debat inden for flygtningområdet. Det er krimi hvor plottet holder os hen op til flere gange og du gætter aldrig hvordan det hænger sammen. 

Jeg vil på det varmeste anbefale bogen til alle krimifans derude, som leder efter den næste vanvittige krimi de endnu har til gode. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar