fredag den 23. februar 2018

Oprindelse af Dan Brown

                                                              (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Eksemplar fra Politikens Forlag (Hr. Ferdinand) - Udgivet 2017 - Serie: Robert Langdon #5 - Spændingsroman -  ★★★★★/6

"Dan Brown er tilbage, hvor vi kender ham allerbedst – på en hæsblæsende jagt gennem skjulte koder, religion, symboler og kunst. Hvor Browns populære hovedperson, professor Robert Langdon, tidligere har været udfordret af skjulte symboler i klassisk kunst, er det i Oprindelse en verden af moderne kunst, han bevæger sig ind i."

Robert er i Bilbao i Spanien, han skal til en udstilling på Guggenheim-museum, som en af hans gamle studerende Edmond Kirsch står bag. Under denne åbning af udstillingen, vil Edmond komme med en afsløring, en af de helt store, men det når Hr. Kirsch ikke, før han bliver slået ihjel. Robert bliver viklet ind i sagen og må flygte fra museet sammen med Ambra Vidal, der er Spaniens kommende dronning. Ambra har nemlig tidligere på aftenen dog uden af være klar over det føjet morderen til gæstelisten. Og det ser ud som om, at opkaldet er kommet fra kongehuset, så har hendes kommende mand, kronprinsen af Spanien noget med mordet af gøre.

I jagten på sandheden og med de kongelige livgarder i hælene på dem ankommer vi til Barcelona, hvor flere og flere ting går op for dem begge. Hvad var det som Edmond Kirsch var på vej til at afslører for hele verden? Og hvorfor er de tre ud af fire som han har fortalt sine planer til døde? Har kongehuset noget med det af gøre? Og hvorfor bliver Robert beskyldt for at kidnappe Ambra? Ja, læs bogen og få svar på alle de spørgsmål og flere.

For tro mig, der dukker mange spørgsmål op mens du læser, men jeg lover dig, at du får svar på dem alle.

Dan Brown er tilbage med femte bog om Robert Langdon og igen beviser han hvorfor han er den førende inden for genren KONSPIRATIONS-fortællinger sammensat med et hav af spænding. 

"Oprindelse" er en pagetuner og en Cliffhanger, den er fuldt med spænding, konspirationsteorier, og den er velskrevet og megafed. Dan Brown ved hvordan han skal skrive en spændingsroman, der fanger læserens opmærksomhed. 

Jeg vil anbefale bogen til jer, der kan lide spænding og ikke mindst lide at læse konspirationsfortællinger. 

  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar