fredag den 19. januar 2018

Pigen under jorden af Elly Griffiths

                                                            (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Eksemplar fra Gads Forlag - Udgivet 2018 - Krimi - Serie: Ruth og Nelson #1 - ★★★★★★/6 

Skal du kun læse en krimi i år så gør dig selv den tjeneste af læse Pigen under jorden! 

"Da politiet finder menneskeknogler i saltmarsken udenfor King's Lynn i Norfolk, tror de, det er de jordiske rester af Lucy Downey, en lille pige som blev kidnappet ti år tidligere, og arkæolog og knogleekspert Ruth Galloway bliver tilkaldt. Men Ruth konstaterer til kriminalinspektør Harry Nelsons skuffelse, at knoglerne er mere end tusind år gamle.
Lige siden Lucy forsvandt, har Nelson modtaget mystiske breve med referencer til rituelle ofringer. Da endnu en pige forsvinder, beder han Ruth om at hjælpe med at tolke brevenes indhold. Mens Nelson og Ruth nærmer sig hinanden, viser det sig, at Ruth er i livsfare, fordi hun hjælper politiet. Jagten på kidnapperen bliver en kamp mod uret – både for den forsvundne pige og for Ruth selv."
Ruth bliver en dag kontaktet af Nelson, en lokal vicekriminalkommissær, der har brug for hendes hjælp i forbindelse med fundet af nogle knogler fra et menneske. Ruth, der er arkæolog og underviser på universitet, tager med ham ud til gerningsstedet for at hjælpe. Dog viser det sig ikke, at være den pige, som Nelson leder efter men meget gammel knogler. Ruth vender tilbage til sit liv, som enlig kattepige, bosiddende langt ude på landet, hvor hun kan passe sig selv, for det har hun det bedst med. Men inden længe har Nelson igen brug for hendes hjælp, da endnu en pige er forsvundet og inden hun får set sig om, er hun en del af efterforskningen og bliver selv en del af gerningsmandens planer. Jo mere hun ser til Nelson jo mere synes hun også om ham, men det er ikke nødvendigvis en god ting, for han er nemlig både gift og har et barn. 
Velkommen til Ruth Galloway, min nye krimihovedpersonsheltinde. Jeg er vild med hende og jeg er vild med, at hun IKKE er journalist, som i så mange andre krimier, men har fået en helt uventet stilling, nemlig som arkæolog - allerede der har Elly Griffiths fanget min nysgerrighed og denne nysgerrighed blev da også opfyldt til punkt og prikke, og gav mig lyst til mere. Det er jo så ret heldigt, at der kommer ni bind mere i serien om Ruth og Nelson. 
Elly Griffiths kan noget med sit sprog, hun kan skrive i en vanvittig god visuel skrivestil, så du har mulighed for, at leve dig 110 % ind i fortællingen, samtidigt med, at du fornemmer omgivelserne som om du selv stod der. Hun har skrevet en fortællingen, som er så spændende fra starten, at du bare må have mere og mere og mere, og ikke anser, at timerne er gået og siderne har vendt sig selv. 
"Pigen under jorden" er nok den bedste krimi jeg nogen siden har læst, og vil anbefale den til alle, der ELSKER at læse krimier, som bare giver dig lyst til mere. 4 kommentarer:

 1. Waow, sikke en anmeldelse. Den bliver jeg da nødt til at læse på et tidspunkt <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skulle du i hvert fald tage og gøre :)

   Slet
 2. Wow, det lyder helt vildt! Den bedste du har læst, og jeg tænker, at du har læst en del! Den kommer på læselisten :)

  SvarSlet