tirsdag den 30. januar 2018

Havblik af Kristín Marja Baldursdóttir

                                                         (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Eksemplar fra Gyldendal - Udgivet 2017 - Roman - ★★★★/6

"Efter at have søgt arbejde i mange måneder tager Flora ud i Vestfjordene for at male et hus i en lille fiskerbygd. Der møder hun en organist og tre udenlandske kvinder, som arbejder på fiskefabrik. Alle har de en historie, som har ført dem til bygden, alle kæmper de med sorger, men de synger som engle. I bygdens isolation spiller vejret på alle sine instrumenter, og sjælen synger med af fuld hals."

Flora, har mistet sit arbejde, sin mand, som har fundet en yngre model og med en datter som bor i Australien ved hun snart ikke hvad hun stille op med sig selv. Dog bor hendes søn, svigerdatter og deres børn i nærheden, men de lever jo deres liv. En dag tilbyder svigerdatterens forældre hende, at hun kan flytte ud i deres hus i en lille fiskebygd mod, at hun maler det både indendørs og udendørs. Flora tager mod deres tilbyd og drager af sted. Det første lange stykke tid føler hun sig overset og ikke velkommen i byen, men da hun møder Petra, som er organist i den lokale kirke kommer hendes tilværelse til at se noget anderledes ud end hun havde forstillet sig. Og før Flora får set sig om underviser hun tre lokale udenlandske kvinder i islandsk og får også involveret sig i koret i kirken, og snart er de i gang med at arrangeret en koncert. 

I takt med, at alle de nye ting sker i Floras liv og hun får de tre kvinders historie af vide, tager hun sit liv op til revurdering og beslutter sig for, at noget skal laves om. 

Kristín har skrevet en bog om, at finde kærlighed og venskaber i en sen alder, om at finde sig selv og om, at finde et samfund, der kan hjælpe en med at komme videre efter en fyring og en skilsmisse. Forfatteren har endnu en gang begået en skøn og hyggelig roman, skrevet på en finurlig og dejlig måde. Forfatteren beskriver det islandske landskab og befolkningen på en så vidunderlig måde, at jeg med det samme får lyst til, at pakke tasken og drage mod landet.

Jeg vil anbefale bogen til fans af forfatterens andre bøger, for lige meget hvad Kirstin får skrevet er det bare pr. definition godt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar