søndag den 6. november 2016

Den store pris af Edward St. Aubyn

                                                               (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

*Reklame*
Den store pris - Edward St. Aubyn - Gads Forlag - 3/5 stjerner - Udgivet 27. Oktober 2016 - Eksemplar fra forlaget 

Kom med bag scenen til uddelingen af Elysium-prisen!

Hvordan finder de fem dommer i komitéen frem til de fem bøger, som skal være med i kampløbet om prisen, når der er godt 200 manuskripter, som skal læses. Og hvordan udvælger man så blandt de 200 forfattere og deres bøger.

Vi følger et ret så stort personlighedsgalleri i "Den store pris", hvilket til tider gør den ret så indviklet, men det ender med, at give mening til sidst. Vi følger blandt andet de fem dommer, men også en del af de nominerede forfattere, fra der er sendt manuskripter ind til udvælgelsen er klar.

Og ikke alt går som forventet, hverken for dommere eller forfatterne, men heller ikke under festen kommer alt til at gå som planlagt. Og vinderen kommer det i hvert fald helt bag på, lige så meget som det kommer bag på alle andre, at netop den bog vandt.

Det er noget af det, du som læser, kan finde svar på i denne satiriske fortælling fra Edward St. Aubyns hånd. "Den store pris" er velskrevet og hyggelig, men så heller ikke mere end det. Jeg synes den til tider er langtrukken og kedelig, men alligevel, gør det som Edward kan, nemlig, at lave sjov ud af noget, som burde være alvorligt, og det er lige præcis derfor bogen ender på tre stjerner.Ingen kommentarer:

Send en kommentar