søndag den 10. januar 2016

Jernblod af Liza Marklund

                                                                      (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

Jernblod - Liza Marklund - Forlaget Rosinante - 3/5 stjerner

"Annika Bengtzon har været journalist på Kvällsposten lige siden ansat som elev. Nu står papirudgaven af avisen foran lukning, og helt nye udfordringer toner frem i horisonten.

I mens følger hun en bestialsk mordsag i retten. Beviserne er svage, men Annika er overbevidst om, at sagen er langt mere kompliceret end som så. Samtidig er hendes søster forsvundet. Eneste livstegn er en sms: Annika, hjælp mig!
Trods sit komplicerede forhold til fortiden, kan hun ikke sidde søsterens bøn overhørig. Annika tvinges tilbage til den by, som hun i sin tid forlod. Til sin mor, til sine minder - og til forældrene til den kæreste, som hun dræbte i selvforsvar på det gamle jernværk."

"Jernblod" er afslutningen på bøgerne om Annika Bengtzon. Der er elleve bøger i alt og nogen har været rigtige spændende og andre så som så. "Jernblod" hører for mit vedkommende under det sidste. Egentlig kunne jeg godt lide den og synes det var rart at få en slutning på historien, men jeg kedede mig faktisk flere gange under læsningen. Dog får den 3 stjerner da der også var noget godt ved den. Og fordi jeg godt kan lide Liza Marklunds skrivestil.

I "Jernblod" er hovedhistorien den om "Tømmermanden", men det flyder egentlig ikke så meget, som de andre bihistorier gør. Op til flere gange bliver der nævnt sager fra de tidligere bøger, hvilket er lidt en skam, for som læser sidder du tilbage med indtrykket af at du har læst bogen før.
Men som altid får Liza Marklund alle løse ender til at hænge sammen til sidst, og så tilgiver man hende alligevel lidt for at gå tilbage til de gamle sager igen.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar