tirsdag den 9. december 2014

Honeymoon i Paris af Jojo Moyes


                                                              (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

Honeymoon i Paris - Jojo Moyes - Forlaget Cicero - 4/5 stjerner


I denne fine lille bog fra forfatteren Jojo Moyes følger vi to nygifte par henholdsvis i år 1912 og 1998. De to par kæmper med hver deres udfordringer og finder ud af at man ikke kan leve på kærlighed og kildevand alene.

I 1912 møder vi Sophie, der har giftes sig med kunstneren Edouard , de bor i Paris og har ikke ret mange penge til trods for, at Edouard er en anerkendt kunster, som sælger en del. Han får bare ikke rigtig betaling for malerierne før Sophie tager affære.  Sophie er tidligere servitrice og er vokset op med sin far på et værtshus, så hun kan nogen tricks.  Da Sophie hører ting og sager om sin mand skaber det problemer i ægteskabet, men en af de piger, der har været model for Edouard får rettet trådene ud.

I år 1998 gifter Liv sig med David, de er unge og har ikke kendt hinanden så længe, så for Liv føles det bare rigtigt. De tager til Paris på bryllupsrejse. Liv har en forestilling om hvordan det er at være nygift og på rejse i Paris, men der er bare lige det ved det at David øjer en chance for at lave forretninger mens de er der. Og selvfølgelig skaber det konflikter og gør Liv i tvivl om hvor vidt de skal forsætte med at være et par.

Til Februar udkommer roman ”Hende du forlod” hvor vi kommer til at hører meget mere til Sophie og Liv. Og jeg kan kun sig at jeg glæder mig som et lille barn glæder sig til juleaften. For der er en masse løse ender som jeg håber på at ”Hende du forlod” giver svar på.
(denne anmeldelse ligger også på bogrummet.dk - hvor jeg skriver som saspigen)

(Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar