torsdag den 17. oktober 2019

Al kødets gang af Ambrose Parry

(Copyright Sascha Jensen/Livetidukkehuset)


*Reklame*
Eksemplar fra Modtryk
Udgivet 2018
Roman
Serie: Raven & Fisher #1
★★★★

"EDINBURGH 1847. 
LÆGEVIDENSKAB. PENGE. MORD" 

En række unge piger dør på den samme smertefulde måde i Edinburghs Old Town. I New Town arbejder Will Raven, som er medicinstuderende, hos James Young Simpson, en anderkendt professor i fødselshjælp. Raven er flyttet ind hos sin mentor og her møder han Sarah, en noget atypisk tjenestepige, som ikke ligger under for nogen og som suger al den viden til sig som hun kan. 

I mentorens hus, der også er et samlingssted for kolleger og danner ramme om dristige medicinske eksperimenter, især inden for anæstesi.

Raven og Sarah bryder sig på ingen måde om hinanden men de er nød til, at stå sammen om, at løse gåden med de gådefulde dødsfald blandt de unge piger. 

"Al kødets gang" er spændende og nervepirrende. Den er skøn og fanger en rigtigt meget, desværre er der en del personer, at holde styr på samt en del bifortællinger, som gjorde, at jeg nogen gange tabte tråden. Men forfatterparret Ambrose Parry var god til, at få en tilbage igen og til sidst gav det hele mening. 

Ambrose Parry giver et realistisk billede af Edinburgh i 1847 og jeg synes romanen bærer præg af et stort researcharbejde og, at forfatterparret har styr på den historisk del af bogen. 

Jeg glæder mig til, at læse videre i serien. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar