torsdag den 5. september 2019

Halvfems huller i himlen af Jennifer Clement

(Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)


*Reklame*
Eksemplar fra Hr. Ferdinand (Politikens Forlag)
Udgivet 2019
Roman
★★★★

Pearl på fjorten og hendes mor lever i deres bil, som holder parkeret på en forladt campingplads' p-plads. De har levet i den bil siden Pearl blev født og den har altid holdt stille lige der. De har ikke meget at gøre godt med og lever af Cheerios, insektspray, kærlighedssange og cigaretter som de stjæler.

Det er svært og råt nok, at leve på den måde som de to gør men da præsten Rex sætter gang i sin Giv-Gud-Dine-Våben-kampagne og Eli kommer til byen, bliver hele Pearls liv vendt op og ned. Hendes mor forelsker sig i Eli og Pearl tvinges ud på den anden siden af bilens trygge "vægge" og må lære, at klare sig i den grumme verden, der kan være derude.

"Halvfems huller i himlen" er en smuk og barsk fortælling om USA's brutale kærlighedsaffære med håndvåben og hvilken konsekvenser der er som følge deraf. 

Jennifer Clement har skrevet en bog, som er højaktuel i denne tid hvor vi alle læser om det ene skyderi efter det andet i nyhederne. Det er en bog om familie, sammenhold, vold og om, at være ung og fattig i et Amerika, der måske står for fald. 

Bogen er med til, at sætte en masse tanker igennem på dig mens du læser, det er en bog, som er rørende og du kan ikke undgå, at blive påvirket af Pearls skæbne. 

Jeg anbefaler bogen til jer, der interessere sig for samfundsrelaterede historier.  

1 kommentar: