onsdag den 19. juni 2019

Offer 2117 af Jussi Adler-Olsen

(Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

*Reklame*
Eksemplar fra Politikens Forlag
Udgivet 2019
Krimithriller
Serie: Afdeling Q8
★★★★★★

Vores allesammens ynglingsafdeling er tilbage! 

Carl, Assad, Rose og Gordon er klar til, at løfte sløret for en ny sag og historie. Især Assads historie bliver afsløret. Assad har gennem ti år været en gåde for hans kollegaer og for os læser ikke mindst. Men her i ottende bind får vi hans historie og den er i hvert fald ikke hvad jeg regnede med der var sket. Men den er god! Assads fortid er vild, vanvittig, barsk, fuld med sorg og alligevel også fantastisk. 


Der sker en række begivenheder, som får Assad til, at være meget nær et sammenbrud og Rose må træde til for, at hjælpe. Rose har det stadig ikke godt efter hendes oplevelser i bind 7, men hun må bide tænderne sammen for, at kunne være der for Assad. Det hele starter med en spansk journalists dækning af en flytnings tragiske død, for på billedet, er der nogen mennesker tilstede fra Assads fortid. Det affører 13 dags intens nedtælling til den ultimative katastrofe i Europas historie. En katastrofe, der er perfekt dirigeret af den iranske bøddel Ghaalib.

På afdeling Q er kollegaerne i sorg over en kollegas død samtidig med, at de skal forhindre en drengs morderiske handlinger - de skal så bare lige finde ud af hvem drengen er først. Og det er som om, at de kæmper mod tiden.

(Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Jussi Adler-Olsen er så meget tilbage med hans hidtil allerbedste bog - og det kommer fra en der stort set har elsket alle otte bind.

Jussi har skrevet en virkelig velskrevet bog med tre historier, som til sidst bliver flettet sammen og alt giver mening. Bind 8 er et MESTERVÆRK. Den er rørende, brask, dramatisk, medrivende, skønherlig, tankevækkende og bestemt ikke for sarte sjæle. 

Så er du Jussi-fan og Afd.Q-fan og endnu har denne til gode, så er det altså bare med, at komme i gang med, at læse, for ingen må snyde sig selv for denne.   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar