tirsdag den 25. september 2018

Tiden efter af Elizabeth Jane Howard


                                                                (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset)  

                                                                  *Reklame*
                    Eksemplar fra Gads Forlag - Roman - Udgivet 2018 - Serie: Cazalet #4 -  ★★★★★/6


"Familien Cazalet lider under efterveerne fra krigens rædsler. Archie, familiens enestående og hjælpsomme ven, er til rådighed for dem alle sammen, men selv hans brede skuldre tynges af familiens mange problemer. Der bliver slet ikke plads til de sorger og bekymringer, han selv går og grubler over."

Vi er nu nået til fjerde og sidste del i slægtsromanerne om Cazalet-familien, i hvert fald som er udkommet på dansk. For i flg. en søgning på nettet ser det ud til, at der findes et femte bind, som jeg selvfølgelig håber at Gads Forlag vil oversætte og udgive, ellers bliver den nok læst på engelsk på et senere tidspunkt. 

Krigen er slut og familien lider af efterveerne mens de prøver, at få en normal hverdag op at stå igen, men det er ikke helt nemt, med tanke på alt det som skete for medlemmerne før og under krigen. Men hver især og lidt med hjælp fra familiens trofaste ven Archie kommer de dog mere og mere på fode igen. Dog er alt ikke lykke for alle i familien, da der både er skilsmisse og dødsfald, men for andre er det kærlighed og sandhed, som gør at de kommer videre i livet. 

I dette bind er der gensyn med mange af de kendte personer fra de forgående bind, men i denne del kommer vi også tæt på de bipersoner, der har været omtalt. De kommer til, at flyde mere denne gang og er med til, at binde hele historie sammen. 

                                                              (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Lige som i de andre bind formår Elizabeth Jane Howard, at holde fast i hendes vidunderlige fortællerstil hvor hun får det hele til, gå op i en højre enhed. Hun skriver i et levende sprog og hun får en til, at føle sig hjemme i familien og dens beskrivelser af deres oplevelser og omgivelser. 

Jeg anbefaler bogen/serien til jer der elsker en god slægtsroman. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar