fredag den 24. august 2018

Glashjerte af Torkil Damhaug

                                                    (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset)        

                                                            *Reklame*
                       Eksemplar fra Modtryk - Udgivet 2018 - Krimi - ★★★★/6


"Robin og Mikkel er brødre, og Robin er udviklingshæmmet. Han bliver vidne til det forfærdelige, der sker med deres kusine Amina. Han kan ikke hjælpe hende og heller ikke hente hjælp.
Robin er ude af stand til at udtrykke, hvad han har set.
Mikkel ved noget, han ikke vil fortælle. Ikke til nogen. Men der er også noget, han ikke husker.
Rivers er forhenværende stjerneadvokat. Han er lige sluppet ud af fængslet efter at have afsonet en dom for et drab, han måske, måske ikke, har begået. Nu bliver han involveret i opklaringen af drabet på Amina."

Mikkel er en ung mand, som studere på universitet, bor hjemme hos sin mor sammen med sin bror Robin og deres stedfar Birger, som Mikkel ikke bryder sig om. Drengenes far, der er en kendt skuespiller bor ikke så langt derfra sammen med sin nye familie. En familie drengene ikke er en del af, når de ser deres far er det kun når han er alene hjemme.

En dag møder Mikkel en ung pige i toget, som læser på samme universitet og de to forelsker sig, men en pige fra Mikkels fortid blander sig, og han har svært ved at finde ud af hvad og hvem han kan stole på. 

En dag forsvinder Amina, drengenes kusine, og da hun senere bliver fundet dræbt, starter der en lavine i byen. Robin har muligvis set hvad der er sket med hende og Mikkel, ved noget han ikke fortæller og der er også en del han slet ikke kan huske. 

Jagten går nu ind på hvem står bag drabet og hvorfor?


                                                      (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 


Torkil Damhaug har skrevet en spændende, velskrevet og nuanceret krimi. En krimi, med et plot, der ikke lige er til at gennemskue og du bliver taget godt og grundligt ved næse, hvis du tror, at du har regnet den ud. 

"Glashjerte" er en historie om at se og finde ondskaben før den når frem til dig. Og om hvor langt du er parat til at gå for venskab og kærlighed og at kunne skele mellem de to begreber. Jeg anbefaler bogen til fans af krimier og af Torkil Damhaug. 

2 kommentarer:

 1. Denne bog må fluks på min lange liste over mine bogønsker :-)
  Hjertelig tak for at dele anmeldelsen <3
  Kram <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, synes da også din liste bliver længere og længere :)

   Slet