søndag den 12. august 2018

Drømmepiger og dragehoveder af Per Lau Jensen

                                                              (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset)      

                                                                  *Reklame*
                                 Eksemplar fra forfatteren - Udgivet 2018 - Roman - ★★★★/6 


"...… tre teenagere med meget langt hår og lyst til at være kunstnere; stofferne var der, og vildskaben var en knallert, mens Led Zeepelin flød ud af alle højtalere. Da den ene pludselig trak sig ud af venskabet, smuldrede det også for de to andre, og de sås ikke mere. Over 40 år senere tilbringer de en uge sammen i en villa i Portofino."

I romanen møder vi Mogens, Bo og Rolf, der kaldes Mo, Bo og Ro i fortællingen. De tre drenge var hinandens bedste venner tilbage i slut 60 'erne - start 70 'erne med alt hvad det indebærer at være bedste venner, eller det troede de i hvert fald, for måske har de i virkeligheden ikke fortalt hinanden alt. 

Den ene af drengene trækker sig pludseligt fra venskabet og det gør, at de to andre drenge heller ikke forbliver venner. Dog ses de to en gang i mellem til frokost efter de er blevet voksne, men der kan gå år i mellem at det sker. 

40 år senere mødes de i Portofino, hvor den ene har bosat sig. Egentlig skulle det have været da de blev 60 men af eller anden grund lykkedes det ikke, så det blev først tre år senere. Nu skulle man tro, at det bliver en uge "down the memorie lane", hvilket det til dels også gør, men en gammel hemmelighed ser også dagens lys og ikke alt er som de tre drenge troede. 

"Drømmepiger og dragehoveder" er en skøn fortælling om venskaber og om hvordan vi mennesker ændre os som årene går. Det er et godt tidsbillede af 60 'erne og 70 'ernes Danmark, som forfatteren beskriver på en meget fin og troværdig måde. 

Fortællingen er hyggelig og skrevet i et letlæseligt sprog, der gør, at den er hurtigt, at læse, men det er i dette tilfælde kun en fordel, da du som læser, vildt gerne vil nå frem til, hvad der egentlig skete mellem de tre dengang. 

Jeg anbefaler bogen til dem, der gerne vil læse en fortælling, som ikke er hypet, men som alligevel fortjener noget opmærksomhed. 


                                                                     (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar