torsdag den 7. juni 2018

De svære år af Elizabeth Jane Howard

                                                        (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Eksemplar fra Gads Forlag - Roman - Udgivet 2018 - Serie: Cazalet #3 -  ★★★★★/6


"Familieproblemerne fortsætter uagtet krigen, der bølger frem og tilbage i Europa. Pigerne i Cazalet-familien er ved at være voksne og flyver fra reden. Louise gifter sig med den charmerende Michael Hadleigh uden at tænke på, at hun får hans mor med i købet. Heller ikke Polly har held med sit kærlighedsliv, og Clary tænker kun på sin far, Rupert, som familien ikke har hørt fra i mere end to år."

Velkommen til tredje bind i serien om Cazalet-familien. Vi står midt i krigen, og hele familien er mærket af den men prøver, at få det bedste ud af deres hverdag og liv alligevel. Flere af børnene er blevet så store, at de nu flytter hjemmefra,  måske finder kærligheden og får børn. Louise har giftet sig og har fået en søn, men hendes mand Michael, der er noget ældre end hende, er meget sjældent hjemme og det bærer deres forhold præg af. Når han endelig har orlov bruger han gerne tiden på sin mor i stedet for Louise og Sebastian. Polly og Clary flytter sammen i huset i London men efter en rum tid flytter de over til Louise, for at hjælpe hende. 

Hele familien men dog mest Clary er påvirket af at hun ikke har hørt fra eller set sin far i over to år. Hun tør stadig ikke tænke tanke om, at han muligvis aldrig vender tilbage. Zoe, hendes stedmor prøver, at komme videre med sit liv og møder også en ny mand, men er det nu også så nemt at ligge Rupert bag sig. 

Ellers går livet sin gang i familien med alt hvad der hører til at konflikter, venskaber, kærlighed, dødsfald, og så videre. 

Elizabeth Jane Howard holder fast i sin vidunderlige fortællermåde og hendes levende og skønne beskrivelser af både mennesker og steder. Hun skriver på en måde hvor alt passer så godt sammen og der er ikke er finger at sætte på historien.                                                               (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

2 kommentarer:

  1. Spændende bog og godt billede med det flotte gamle lommeur:-)

    SvarSlet