tirsdag den 27. marts 2018

Dunbar af Edward St Aubyn

                                                            (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Eksemplar fra Modtryk - Udgivet 2018 - Roman - ★★★★/6 

"Henry Dunbar, den engang så magtfulde leder af et verdensomspændende medieimperium, er godt gemt af vejen på et sanatorium i det nordvestlige England. Han har overdraget ansvaret for milliard-­koncernen til sine to ældste døtre, Abby og Megan. De har i ledtog med deres fælles elsker, den løgnagtige dr. Bob, ­sørget for, at deres senile far intetanende har indtaget et paranoia-­fremkaldende medikament.
Og nu har mediemogulen fortrudt. Han vil have sit imperium tilbage.
Dunbar planlægger sin flugt fra sanatoriet, og da han stikker af ud i det bjergrige landskab, er familien lige i hælene på ham. Men hvem finder ham først: Hans bekymrede yngste datter, Florence, som aner uråd, eller rovdyrene Abby og Megan?"

Mød den dysfunktionelle familie Dunbar, der består af Henry og hans tre døtre, som han har med to forskellige kvinder. De to ældste piger, bryder sig ikke meget om den yngste, og lukker hende ude af deres planer, for selvom hun ikke har det bedste forhold til sin far, holder hun meget af ham og selvom han har gjort hende arveløs, vælger hun, at hjælpe ham i hans flugt fra sanatoriet. Hun aner uråd om, at der er noget, som ikke passer og i hælene på sine søstre går jagten ind på, at redde faren fra deres klør.
De to ældste har gemt deres far af vejen, for at kunne overtage hans forretning, da de ved, at de kan have bestyrelsen i mod sig, så sammen med deres fælles elsker, som tilfældigvis er læge, propper de en masse piller i faren, så han til sidst ikke kan skele A fra B. 

Edward St Aubyn har skrevet en morsom bog om magt, grådighed, tilgivelse og om en familietragedie, der ser ud som om den ingen ende vil tage. Det er en velskrevet bog og er lige i forfatterens ånd. Der er knald på lige fra start til slut og den bliver vildere og vildere. 

Jeg vil anbefale bogen til alle fans af Edward St Aubyn og af Shakespeare ( dette er nemlig en nyfortolkning af Kong Lear)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar