onsdag den 21. februar 2018

Ventetid af Elizabeth Jane Howard

                                                (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Eksemplar fra Gad - Udgivet 2017 - Serie: Cazalet-krøniken 2 - Roman - ★★★★★/6 

"Krigen er en realitet. Cazalet-familiens kvinder og børn flytter sammen i det charmerende men faldefærdige Home Place. I begyndelsen mærker de ikke det store til krigen, men efterhånden som den optrappes og bomberne falder tæt over Englands byer, indløber de første tabstal og alt forandres. Der er næppe en familie i England, der ikke får krigens rædsler tæt ind på livet – heller ikke Cazalet-familien."

Anden Verdenskrig er brudt ud og Cazelet-familien rammes ligesom resten af verden, mændene må i krig, kvinder og børn må prøve, at få tilværelsen til, at hænge sammen uden deres mænd og fadere. Det er ikke helt nemt for nogen af familiens medlemmer uanset hvilket køn de har, for skæbnen vil, at en meldes savnet muligvis død, en anden bliver taget i af have en affære af sin egne datter, en bliver alvorlig syg, en går til scenen og andre prøver bare at hænge på i disse frygtlige år mens krigen raser der ud af. 

Endelig fik jeg læst andet bind i denne fantastiske og velskrevet slægtsroman. Det er helt klart nemmere, at læse videre på historien (såfremt man har læst bind et) da det er mere overskueligt med det store persongalleri, der er i fortællingen. 

"Ventetid" er en bog om skæbner, en bog om kærlighed både til familien og andre, en bog om at blive voksen, en bog om livet og en bog om at acceptere sig selv og dem man holder af både på godt og ondt. 

Forfatteren lader os dykke endnu mere ned i familiens hemmeligheder og familiens mange medlemmer. Flere af børnene er blevet store og flere børn er kommet til siden sidst, og det gør, at vi i dette bind får flere af de store børns synspunkter med især på problematikkerne omkring krigen. og det fungere altså bare rigtigt godt.

Elizabeth Jane Howard har skrevet endnu en skøn, vidunderlig og dejlig roman om herskab og tjenestefolk. Hun har skrevet videre på en slægtsroman, som har alt hvad den genre skal indeholde. Forfatteren skriver i et virkelig levende sprog og også i denne var jeg flere gange i et med personerne og omgivelserne.

Jeg vil anbefale bogen/serien til alle jer, der elsker slægtsromaner og ALT hvad der er engelsk. 

I kan evt. læse min anmeldelse af bind et. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar