lørdag den 6. januar 2018

Nordisk mytologi af Neil Gaiman


                                                          (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Eksemplar fra Modtryk - Udgivet 2017 - ★★★★  

"Neil Gaiman genfortæller på ægte Gaimansk facon med dybde, passion og humor de fascinerende historier fra den nordiske mytologi. Han forbliver tro mod myterne og formidler dem, så både unge og voksne trækkes ind i de gamle guders magtkampe, oplever deres letantændelige temperamenter og deres evige forsøg på at narre hinanden og skabe intriger." 

Jeg har en forestilling om, at vi alle kender til de nordiske guder og jætter i et enten mindre eller større omfang. Men uanset om det er det ene eller andet, så giver denne bog dig historierne om hvordan Thor fik sin hammer, Lokes ret så besynderlig og underlige børn, hvordan jætterne og guderne kæmpende mod hinanden og videre i den dur. Den begynder med skabelsen og slutter med ravnerok, og alt det som ligger i mellem får du så i små lette historier.  

"Nordisk mytologi" er skrevet i let og venligt sprog uden en masse fagudtryk og er nærmeste skrevet som små noveller i en lang fortælling. Den giver et rigtigt godt indtryk af myterne, så alle med en interesse i nordisk mytologi kan være med, uden at det bliver for tørt stof. Bogen er underholdende og Neil Gaiman fortæller historierne på en humoristisk måde, så man griner og griner simpelthen så meget. Udover, at kunne fortælle på humoristisk måde har forfatteren også formået at beskrive det hele i et billedligt sprog, så ens fantasi løber nogen gange over med en. 

                                                                     (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Jeg kan anbefale bogen til alle, der er bare en lille smule nysgerrig på Nordiske Mytologi men ikke er til store og tunge fagbøger om emnet. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar