tirsdag den 23. januar 2018

De voksnes rækker af Anna Grue

                                              (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Eksemplar fra Politikens Forlag - Udgivet 2017 - Roman - Serie: Vittoria&Conny -  ★★★★★★ /6


"De voksnes rækker tager læseren med til Beatles-koncert i K.B. Hallen, til konfirmationsfest i villaen på Italiensvej og på chartertur til Rom, hvor Vittoria konfronteres med sin fortid."

Der er gået fem år siden, vi første gang mødte personerne på "Italiensvej", og livet er gået sin gang. Der er faldt ro på ægteskabet mellem Vittoria og Ejnar og deres børn er blevet ældre. Helle er nu teenager, vild med Beatles, hænger ud med veninderne, får sin første kæreste og skal konfirmeres. Vittoria og Ejnar vil gerne have et fælles barn, men det ser ikke ud til, at lykkedes for dem - det kræver jo også, at man går i seng med hinanden og lige netop den del af ægteskabet synes Ejnar ikke er der nok af, hvor i mod Vittoria synes der er rigeligt, måske endda alt for meget. Hjemme hos Conny går den del af hendes ægteskab med Harald meget godt og hun bliver gravid, det er ikke noget hun har lyst til, at være og ved ikke hvor vidt hun skal fortælle det til sin mand eller ej. 

Helles største ønske er, at opleve sine store idoler i KB-hallen, men hendes far siger nej, hvilket resultere i, at hun stikker af hjemmefra for så kan hendes forældre lærer det. Hende og veninderne har nemlig en klub, hvor de mødes en gang om ugen og snakker om Beatles og ligger planer for hvordan de kan komme af sted. Alt i Helles verden drejer sig om bandet og veninderne. Finn fra hendes klasse viser sig dog, at være interesseret i hende og han er vel god nok som hendes første kæreste. Han kan også godt lide musik og går faktisk klædt i det samme slags tøj, som idolerne fra Beatles. 

Åhh, "De voksnes rækker" er en fantastisk tidsrejse, ligesom "Italiensvej" var. Vi er nu nået til 1964, året hvor Beatles skulle komme til Danmark for første gang, året hvor den lille havfrue får skåret hovedet af i løbet af natten og hvor prinsesse Anne-Marie får sin græske prins. Anna Grue har skrevet en skønherlig historie om de velkendte personer fra forrige bog, Vittoria, Conny, Ejnar, Helle, Jan og Mads. Vi kommer i denne fortælling tættere på Helle og hvordan hun oplever, at være teenager med alt hvad det indebærer i 60'erne. Jeg er vild med Anna's måde at skrive på, den er så levede og visuel, præcis og vidunderlig. Også kan forfatteren altså noget med, at flette virkelige begivenheder ind i det fiktive univers, som hun har skabt med serien om Vittoria og Conny. WELL DONE!


                                                                               (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Jeg vil anbefale bogen til alle, som elsker slægtshistorie og det at tage på en tidsrejse tilbage til fortiden. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar