fredag den 1. december 2017

Pretty baby af Mary Kubica

                                                                (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

*Reklame*

Titel: Pretty baby
Forfatter: Mary Kubica
Forlag: HarperCollinsNordic
Udgivet: 2017
Eksemplar fra: Forlaget
Genre: Psykologisk thriller
Serie: -
Bedømmelse: ★★★★

Hvad sker der når du invitere en fremmede ind i dit hjem? 

"Hun ser pigen stå på perronen i den silende regn med et spædbarn i favnen. Hun stiger på toget og tager på arbejde, men hun kan simpelthen ikke få pigen ud af hovedet."

Heidi, er en person, der altid hjælper andre og sætter andre før sig selv både når det kommer til familie, venner og hendes arbejde. Og nu er hun villig til, at hjælpe en fremmede pige, som hun ser på togstationen nogen morgener i træk. Heidis mand er dog ikke helt enig i, at det er en god ide, at invitere pige og hendes spædbarn hjem og bo hos dem for en periode. Han aner hurtig uråd og tvinger sin kone og barn til, at sove i samme rum med døren låst. Men har han ret i, at den unge pige er farlig eller er det Heidi, der har ret i, at hun er en pige, der har brug for hjælp? Eller er der en helt anden grund til, at Heidi holder på, at hun vil hjælpe?

Jeg kan godt lide, at vi får historien fra tre forskellige vinkler, nemlig Heidi, Chris og Willow, som skiftes til, at fortælle hele bogen igennem. Det fungere altså rigtigt godt og er med til, at trække spændingen og pinen længere ud. "Pretty Baby" er en psykologiske thriller og en af dem, hvor du ikke har en chance for, at regne ret meget ud, for Mary Kubica er så suværen til, at skrive nervepinende og med et lille løft for hvad der sker, for så lige, at gå i en anden retning. Men forfatteren vender nu alligevel tilbage til udgangspunktet. Det er så godt skrevet!

Er du fan af psykologiske thriller må du læse denne. Den ligger stille og roligt ud, men tro mig, der kommer knald på historien og den er fangende og spændende. Ingen kommentarer:

Send en kommentar