tirsdag den 19. december 2017

Mirror Mirror af Cara Delevingne

                                                                       (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

*Reklame*


Titel: Mirror Mirror
Forfatter: Cara Delevigne
Forlag: Politiken
Udgivet: 2017
Eksemplar fra: Forlaget
Genre: Roman
Serie: -
Bedømmelse: ★★★★

"Mirror, Mirror er en stærk roman om identitet, seksualitet, køn, følelsesmæssig smerte og de sociale mediers komplicerede verden med deres evige krav om perfektion."

Mød de fire venner Red, Leo, Rose og Naomi, de går i gymnasiet sammen og spiller i bandet Mirror Mirror. Før de via et skoleprojekt blev sat sammen og dannende bandet var ingen af dem særlig populær og værdsat på skolen. De var en gang venner. Men nu er de hinandens bedste venner, og de er skolens bedste band. En dag forsvinder Naomi og er væk i over tre måneder, da hun endelig dukker op igen, ligger hun i koma og ingen ved hvad der kommer til, at ske.  De fire venner har det ikke nemt i deres liv. Reds mor er alkoholiker og hendes far er aldrig hjemme, han "arbejder" tit over. Leos bror er i fængsel og det er nok bedst han bliver der. Rose bruger sex og alkohol til, at komme sig og dulme sine smerte efter et overfald. Og Naomis punkrockprinsessepersona gør, at hun har frihed til at leve sit fulde jeg ud. 

Red, Leo og Rose er fortvivlede og forvirret over, at Naomi er forsvundet, der går rygter om, at hun har begået selvmord, men det tror de tre venner ikke på. Da hun senere dukker op, men ikke er i stand til, at fortælle hvad der er sket, begynder de tre venner  at lede efter svar på egen hånd. For hvad skete der? Forsvandt hun frivilligt? Ville nogen gøre hende fortræd eller hvordan? Og vågner Naomi nogen siden op igen og kan fortælle hvad der virkelig skete med hende?

"Mirror Mirror" er en fortælling om hvordan det er at leve i nutidens ungdom og om, at finde sig selv og hinanden. Det er en god historie med et lille glimt af et psykologisk spil, som gør det til lidt andet end bare en ungdomsroman - dog en vi voksne også godt kan læse - for mig var det i hvert fald med, at gøre den en tand bedre end så mange romaner om samme emner og problematikker. I og med, at der er et psykologisk spil i fortællingen er også med til, at gøre det til noget andet end man umiddelbart tror man skal læse. Selv om det ret hurtigt er til, at regne ud hvad plottet og meningen med historien er, så er det fængende og spændende. Og selv om jeg var ung i 80'erne kan jeg godt genkende meget at det de fire venner kæmper med. "Mirror Mirror" er en stærk og smuk roman.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar