onsdag den 15. november 2017

I dag skal det være af Maria Semple

                                                                 (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

*Reklame*

Titel: I dag skal det være
Forfatter: Maria Semple
Forlag: Politiken
Udgivet: 2017
Eksemplar fra: Forlaget
Genre: Roman
Serie: -
Bedømmelse: ★★★

Følg Eleanor på en enkelt dag i hendes liv, på den dag hvor hun vågnede op og besluttede sig for, at i dag skal det være. Netop i dag skal være den dag hvor hun forandre sig og laver om på sit liv. Men det er ikke lige til, når alt ikke flasker sig for hende. 

Eleanors liv er hektisk, der er gang i den med mand, barn og karriere og et liv der ikke er helt nemt. Eleanor kan ikke så godt huske, så det med aftaler og ansigter går ikke altid spænd i spænd. For eksempel skal hun mødes med en veninde, men da hun må aflyse fordi hun skal hente en syg søn i skolen, viser det sig, at hun ikke skal mødes med den hun tror men en hel anden. Og det er bare hendes liv en nøddeskal. 

Eleanor vil i dag begynde på, at se positivt på livet og dets indhold, men det er ikke som nemt, som hun forestiller sig. Hun regner med, at hendes mand og hende har et skønt liv sammen, men da hun tager ham i en løgn, der består i af han har meddelt sit arbejde, at han er på ferie men ikke er det, hvor er han så og hvad er det han ikke fortæller hende. Hun vælger, at finde ud det, men hun finder et svar hun ikke havde regnet med. 

Alt i alt er det rigtigt svært, at lave om på alt det man gerne ville, da man vågnede om morgenen, for intet er som Eleanor forestillede sig. Men måske kommer der alligevel noget godt ud af dagen?

"I dag skal det være" er en feel-good fortælling, en fortælling om livets op og ned tur fortalt over en enkelt dag, hvilket kun kan lade sig gøre da der både er tilbageblik til fortiden og "vi ser ind i fremtiden", som den måske kommer til at se ud. Den er rigtig hyggelig, men desværre også en del rodet og jeg mistede fokus til tider. Men alt i alt en fin historie. Ingen kommentarer:

Send en kommentar