lørdag den 7. oktober 2017

Er det ondt ikke at være sikker af Lena Dunham

                                                               (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

*Reklame*

Titel: Er det ondt ikke at være sikker
Forfatter: Lena Dunham
Forlag: Politiken (C&K)
Udgivet: 2017
Eksemplar fra: Forlaget
Genre: Dagbogscitater
Serie: -
Bedømmelse: ★★★★

"Kreative brudstykker og iagttagelser" fra Lena Dunhams dagbog, som hun skrev da hun var 20 år, er hylemorsom og alt for tæt på hvad alle 20 -årige kunne have noteret i deres dagbog. Eller måske ikke alle, men denne skribent helt sikkert, såfremt hun havde skrevet dagbog, den gang hun var ung. 

"Lena Dunhams dagbogsoptegnelser eller 'kreative brudstykker og iagttagelser', som den dengang 20-årige forfatter kaldte dem, er snapshots af hendes yngre jeg. Teksterne kredser om sex, lyst, ubehag, kærlighed og venskab. Det er uden filter, kantede, kaotiske og indimellem poetiske glimt af en ung kvindes liv." 

Vi kender Lena Dunham fra tv-serien "Girls", som hun både har skrevet, været instruktør på og har hovedrollen i. Hun er superdygtig og vanvittig sjov. Derudover har hun også skrevet bogen "Ikke den slags pige", som også handler om hende selv. Har du set serien og læst den forrige bog, er du helt med på alt hvad Lena har noteret i "Er det ondt ikke at være sikker". 

Bogen er ikke korrekturlæst, så hvis du ikke kan leve med det, burde du holde dig langt væk fra den, men kan du se bort fra dette, så kast dig gerne over den. Lena Dunham valgte netop, at den ikke skulle korrekturlæses for, at det var mere realistisk. Bogen er kaotisk, sjov, underlig og lige som en bog fra forfatteren skal være. Brudstykkerne handler om kærlighed, sex, ubehag, lyst og venskab - nok i virkeligheden alt det som fylder i livet, når du er ung. 

Bonusinfo:
Bogen blev udsolgt i USA på under et døgn, hvilket siger noget om hvor populær Lena Dunham er. Og jeg forstår det godt, for hvis man har bare et lille kendskab til forfatteren er man nødt til, at eje alt hvad der kommer fra hendes hånd. Ingen kommentarer:

Send en kommentar