onsdag den 30. august 2017

Min familie af Sebastian Bune

                                                        (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset)
                                                 
*Reklame*

Titel: Min familie
Forfatter: Sebastian Bune
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udgivet: 2017
Eksemplar fra: Forlaget
Genre: Roman
Serie: -
Bedømmelse: ★★★★★

Fortælling om Jonathan, der vokser op i en udsat familie!

Kom med helt ind under huden på Jonathan og hans familie. En familie, som bor i Ringkøbing og består af Jonathan, hans mor Hanna og hans stedfar Leon, der er afroamerikaner. Lidt senere inde i historien kommer Jonathans halvlillebror James til verden. På sidelinjen har Jonathan sin far, som bor sammen med Eva i et kollektiv i Århus. 

Forfatteren Sebastian Bune, der er debutant med denne roman, lader fortælleren være Jonathan, hvilket gør, at vi får historien fra et barns vinkel. I nogle romaner er det ret så irriterende når det er barnet, som er fortæller, men det er den på ingen måde i denne. Her fungerer det altså bare rigtigt godt. Jonathan er en god fortæller, og han er hverken blevet gjort for barnelig eller for voksen. Og det klæder historien, at det er Jonathan, der som hovedperson også er vores fortæller. 

"Min familie" er dyster, hård og præget af, at det er en voldlig familie, som Jonathan vokser op i. Hans stedfar, er voldlig både over for ham og for Hanna. Leon, har ikke noget arbejde, og bruger det meste af sin tid på, at ryge Hash og drikke bajer. Hanna lader stå til og føjer Leon, for husfredens skyld, hun ser ikke, at der er noget forkert i den måde de lever på, og vælger, at skubbe problemerne ind under gulvtæppet. En dag går det dog gruligt galt og Hanna ender på hospitalet, og hendes liv er i  fare. Hende og børnene flygter fra Leon, men han finder dem igen, og hvad så? Tager Hanna ham til nåde eller?

Selvom det er en barsk og hård bog, at komme igennem, så er der også glade og lykkelige stunder i fortællingen. Jonathan har nemlig også sin far, som han ikke ser så meget til begyndelse af fortællingen, men som senere kommer mere på bagen. Der ud over, har Jonathan sine bedsteforældre, og han nyder meget godt af dem. Og så kommer hans lillebror James jo også til, og han kommer til, at betyde rigtig meget for Jonathan. 

Det er en rigtig velskrevet og dybt alvorlig bog, som denne debutant kommer med. Jeg har nydt, at læse den, selv om den både gjorde mig vred og ked af det, for det er en vigtigt bog. Og jeg vil anbefale den til alle, som synes det er interessant, at læse bøger med bid i. 

Jeg håber, at se, hører og ikke mindst læse mere fra Sebastian Bunes hånd :) Ingen kommentarer:

Send en kommentar