tirsdag den 15. august 2017

Forårsjagt af Emma Hamberg

                                                            (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Titel: Forårsjagt
Forfatter: Emma Hemberg
Forlag: Aronsen
Udgivet: 2016
Eksemplar fra: Egen bogreol
Genre: Roman
Serie: Rosengâdda #3
Bedømmelse: ★★★★

I tredje og sidste del af serien Rosengâdda har Tessan fået godt gang i hendes restaurant i den nedlagte stationsbygning og hendes datter Marta er ved, at være godt 1½ år. Alle i den lille by hjælper Tessan så godt de kan og alle virker glade og tilfredse med deres liv. En dag dukker der to op i hendes liv, to hun ikke havde set ville komme. Den ene er hendes mor, som kommer under påskud af at have en måned fri, som hun gerne vil bruge på, at hjælpe. Men der stikker noget mere under og da måneden er gået befinder hun sig stadig i Rosengâdda. Hvad vil hun og hvorfor rejser hun ikke hjem igen? - det er jo ikke fordi de to har et særligt godt forhold til hinanden. 

Den anden person, der dukker op, er en ung mand, der har svaret på en annonce som Tessan har sat i avisen. Hun leder efter en som vil arbejde gratis mod kost og logi. Erland kalder han sig, men er det nu også hans rigtige navn og hvad er hans historie. Han er en meget lukket person og røber ikke meget om sig selv. 

Livet går sin gang i den lille by og Tessan passer sit, og den ene dag tager den anden. Da det en dag går op for hende hvorfor de to mennesker er dukket op og hvad de vil, vender det hele hendes liv på hovedet.  

Lige som i "Næste stop Rosengädda" og "Hjerter i brand" er denne også en blanding af kærlighed, ensomhed, det at være anderleders, og det bare gerne at ville høre til et sted og helst det rigtige sted. 
Bogen er en feel-good-roman, hurtigt læst, hyggelig og et skønt univers at bevæge sig i. Den er fyldt med skæve og sjove personligheder, du som læser kommer til at holde af.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar