tirsdag den 7. marts 2017

De sidste venner af Jane Gardam

                                                                  (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

*Reklame*
De sidste venner - Jane Gardam - Forlaget Modtryk -  Udgivet 2017 - Eksemplar fra forlaget.★★★★★★

Tredje del i trilogien om Gamle Filth! 

Første bog i trilogien var Edwards bog, i anden bog er det Bettys bog og her i tredje bog er det Terrys bog. Selv om der er tre forskellige hovedpersoner i de tre bøger om gamle Filth hænger de alle sammen på en vidunderlig og finurlig måde.

Terry Veneering, er Edwards, gamle Filth ærkefjende nummer et men til trods for det finder de hinanden i slutningen af deres liv. De møder hinanden i efterkrigens Hong Kong, hvor de begge forelsker sig i den samme kvinde, Betty. Terry er dog gift med Elsie og har en søn med hende, så det bliver  Edward som ender med at gifte sig med Betty.

Terry er søn af en russisk cirkusartist, der er kommet til England, hvor han møder Terrys mor. Terry vokser op i fattige kår, men til trods for det og mod alle odds bliver Terry en succesfuld advokat. Han bosætter sig i Hong Kong men vender tilbage til England på sine ældre dage.

Ligesom med de to første bøger i trilogien har Jane Gardam endnu en gang skrevet en fantastisk fortælling. En fortælling, som binder de tre bøger sammen. En fortælling, der er så velskrevet, at du som læser, får en fornemmelse af at du er en del af historien og hvor du nærmeste kan høre personerne snakke alt imens du læser.

Jeg er virkelig ked af at "De sidste venner" er den sidste i trilogien, for hvor ville jeg gerne hører mere til disse skønne mennesker, som forfatteren har præsenteret os for.

                                                                   (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

Se evt. mine anmeldelser af de to andre lige her og lige her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar