mandag den 18. juli 2016

Den ottende dødssynd af Rebecka Edgren Alder

                                                                               (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

*Reklame*
Den ottende dødssynd - Rebecka Edgren Alder - Modtryk - 4/5 stjerner - Eksemplar fra forlaget 

Debutroman fra den svenske forfatter Rebecka Edgren Alder!

"Den ottende dødssynd" er en psykologisk spændingsroman, en af dem hvor siderne vender sig selv og hvor du som læser lige skal læse en side mere, for det kunne jo være at du havde regnet den ud, Men snydt for det havde du ikke, eller jeg havde i hvert fald ikke. Må indrømme, at forfatteren totalt "tog røven" på mig for jeg havde ikke set, at bogen kunne ende som den gjorde. Det er virkelig et plot der er skruet vanvittigt godt sammen.

Vi møder Nora, som lever sammen med sin mand og to børn i "Dommervillaen" i et stille kvarter hvor naboerne hjælper hinanden. Nora er forfatter og hendes mand er hendes agent. Nora faldt for ti år siden ned fra syvende sal og tager rundt i landet og holder foredrag om hvordan hun kom tilbage til livet. Derudover skriver hun på en ny selvhjælpsbog om de syv dødssynder, mens hun også skal skrive sin faste klumme for et kvindeblad.
En dag flytter der en ny nabo ind på den anden siden af gaden og alt begynder at gå ned af bakke for Nora, hun har svært ved at finde hoved og hale i alting og tror, at hendes mand og den nye på vejen har en affære. Men hænger det nu også sådan sammen eller er der er noget mere, som Nora er nødt til at finde ud af.

Rebecka Edgren Alder har skrevet en historie, der umiddelbart ligger lige til højrebenet, men hun overrasker ved at give den et tvist, som gør at det hele ikke er så umiddelbart alligevel. En rigtig god debut fra det svenske.Ingen kommentarer:

Send en kommentar