mandag den 25. april 2016

Dewey's read-a-thon April 2016: Bøgerne

                                                                     (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

I weekenden var der Dewey's read-a-thon og i dette indlæg fortæller jeg lidt om de tre bøger jeg nåede at få læst.

"Anna og det franske kys" af Stephanie Perkins - 3/5 stjerner:

Anna bliver sendt på kostskole i Paris, meget mod hendes vilje. Hun vil meget heller blive hjemme i Atlanta hos venner og familie. Hende og hendes bedste veninde skal begynde på deres sidste år i High School og det bliver bare ikke det samme i Paris. Anna skal også sige farvel til sit fritidsjob og til sit crush.
Men Anna ankommer til Paris og falder til sammen med nye venner, dog savner alt det kendte derhjemme. Men hun skal hjem på juleferie, den bliver så ikke helt som forventet.
I Paris forelsker Anna sig i gut, som har en kæreste plus at en af veninderne også er vild med ham. Hvad gør Anna mon så?

"Anna og det franske kys" er en sød historie, dog henvender den sig nok til et noget yngre publikum end mig, men alligevel tænker jeg, at jeg på et tidspunkt skal have læst de sidste to som Perkins har skrevet.
Bogen er hurtigt læst og det er ren hygge nogen gange at læse noget let, synes jeg.

"Gadekatten Bob" af James Bowen - 4/5 stjerner:
Åhh, sikker er skøn og vindunderlig fortælle om Bob og James. I LOVE IT!
James er tidligere narkoman og bor i en udslusningsbolig. En aften da han kommer hjem, ligger der en rød ved en dør etagen under James. Katten ser meget forhuledet ud men James overbeviser sig selv om at den jo må hører til derinde. Det gør den så ikke og katten, som James giver navnet Bob, vælger at James skal tage den til sig. Det følger i hvert fald efter ham og forlader ham ikke lige igen. James overgiver sig og tager Bob til sig.
De to knytter et helt særligt bånd, og James som lever fra dag til dag ved at spille musik på gaden, må tage sit liv op til overvejelse, for nu har han jo ansvaret for en anden end sig selv.
"Gadekatten Bob" er en fortælling om hvordan to forskellige racer møder hinanden og hvad dette møde kan gøre ved et livs.

Læs bogen, for mange mange flere burde kende til denne fantastiske historie. :)

Søg evt. på youtube efter gadekatten Bob og se mere om de to dejlige væsner derinde.

"Spejl Skulder Blink" af Dorthe Nors - 3/5 stjerner:
Handler om Sonja, Sonja er over 40, bosat i København og i gang med at tage kørekort. Men Sonja kan ikke skifte gear. Og det bliver ikke bedre af at kørelærer Jytte gør det for hende, fordi Jytte har mere travlt med at snakke.
Sonja er i bund og grund en ensom kvinde, der ikke har den store kontakt til sin familie i Jylland. Så derfor vil Sonja gerne lærer at køre bil, så hun kan komme lidt mere ud.

Fortællingen om Sonja, er meget god og let skrevet, så bogen er hurtigt læst. Der sker ikke så meget i den og den kan virke lidt langtrukken til tider. Men den er okay.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar