søndag den 28. februar 2016

Manden fra lavlandet af Morten Hesseldahl

                                                                      (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

*Reklame*
Manden fra lavlandet - Morten Hesseldahl - Modtryk - 3/5 stjerner - Eksemplar fra forlaget 

I "Manden fra lavlandet" møder vi Palle, Tilde, Sigvard og Torben. Det er Palle, som er vores hovedperson og vi møder ham første gang i lufthavnen hvor han er på vej sydpå for, at tilsluttet sig sin kone, der skal holde sin 50 års fødselsdag. Mens Palle står i lufthavnen i Danmark ruller der en nyhed ind om at landets statsminister Torben er blevet dræbt. Mens Palle står der træffer han en beslutning om at hans liv ikke er som det burde være og i stedet for at rejse til sin kone, tager han til Argentina. Her har han ingen kontakt til Danmark eller nogen af menneskerne fra hans liv derhjemme. En dag går han på nettet og opdager at der er sket en ulykke på en fabrik i Bangladesh, hvor det firma han arbejder for får produceres deres varer. Palle er på alle landes aviser og får skylden for ulykken, og der sviger rygter om at han er på flugt. Palle bruger tiden i Sydamerika på at tænke tilbage på sin ungdom med vennerne Tilde, Sigvard og Torben.

I gennem hele bogen er der flashback til Palles ungdom, hvert andet afsnit er nutiden og hvert andet er fortiden. Det hænger rigtigt godt sammen og giver romanen det spil der skal til for at holde dig som læser nysgerrige hele vejen frem.

"Manden fra lavlandet" er mit første møde med Morten Hesseldahl og det har været en fornøjelse, til trods for det store persongalleri, der også er i bogen.Ingen kommentarer:

Send en kommentar