mandag den 30. november 2015

Store små løgne af Liane Moriarty

                                                                 (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

*Reklame*
Store små løgne - Liane Moriarty - Politikens Forlag - 4/5 stjerner - Eksemplar fra bogreolen 

"Dystre hemmeligheder, spæde venskaber og håbløse helikopterforældre sætter forstadsidyllen på prøve, når en broget forældreskare skal have en form for sammenhold til at fungere baseret alene på det faktum af deres børn går i samme klasse."

I "Store små løgne" møder vi de tre kvinder Jane, Celeste og Madeleine hvis børn skal starte i samme klasse. Jane er en ung enlig mor til en dreng og er lige flyttet til byen. Celeste er mor til tvillingedrenge og gift med Perry, Celeste er den smukke rige kvinde som mange misunder. Madeleine er mor til en teenagedatter fra et tidligere forhold, plus mor til en dreng og pige med sin nuværende mad Ed. Celeste og Madeleine har været veninder længe, så Jane er den nye pige i klassen, hun møder tilfældig de to andre til en orienteringsdag på børnenes skole, og de bliver hurtigt et trekløver. Inden længe viser det sig dog alt alle tre kvinder har en del hemmeligheder, som de nødigt fortæller hinanden, men lidt efter lidt kommer det dog op til overfladen.

Fortællingen begynder med at en som har tilknytningen til skolen er blevet dræbt på den årlige quizaften, og derefter bliver tiden rykket tilbage til 6 måneder før, så du som læser kan finde ud hvad der gik forud for dødsfaldet.

"Store små løgne" er ikke en krimi men en roman om venskaber og tillid. Men hvor jeg dog elsker forfatteren for at lave det twist med et mord.
Jeg havde store forventninger til denne bog og må sige at de er blevet indfriet. Fortællingen er dejlige, barsk til tider, og skøn til andre tider. Den er velskrevet og nem at have med at gøre, forstået på den måde, at selv om der en masse personer, at holde styr på, så er den ligetil.

(Ligger også på bogreolen hvor jeg skriver som Sascha J.)4 kommentarer:

 1. Jeg var også helt vild med den alle de dagligdags intriger. Jeg lyttede til den som lydbog og oplæseren havde det helt rigtige ironiske tonefald. God bog :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er god ja :)
   Glæder mig til "Hypnotisørens kærlighed!

   Slet
  2. Den har jeg også liggende og vente i min kurv hos Saxo, sammen med 'Det hun glemte'. Jeg kan altså rigtig godt lide Liane Moriartys skrivestil :)

   Slet
  3. Jeg er da vist gået glip af at hun også har skrevet "det hun glemte", den er nu noteret på ønskesedlen. Tak for den oplysning :)

   Slet